EN DIRECTE

🌦 🍃 Segueix totes les incidències del temporal de pluja i vent a Catalunya

PREVISIÓ MÉTEO

🌧 Catalunya en alerta: pluges fins la matinada i fort temporal de vent dissabte

URGENT

🚨 Denuncien un intent d'atropellament al tall dels CDR a la Meridiana

L'onada de calor persistirà a Catalunya fins dissabte

A partir de diumenge, les temperatures baixaran però es mantindran en nivells superiors als habituals en aquesta època de l'any
Les temperatures seran molt altes fins dissabte. | Europa Press

 

Després de diversos dies d'una calor molt intensa, les altes temperatures persistiran en els propers dies. La prematura onada de calor que estem vivint aquesta primera quinzena de juny s'allargarà amb aquesta intensitat, almenys, fins dissabte. Tot i que no ha arribat encara l'estiu astronòmic, en els propers dies les temperatures seguiran per sobre dels 30ºC a tot Catalunya, i arribant, fins i tot, a superar els 35ºC en algunes zones del país. A partir de diumenge, les temperatures començaran a baixar, però ho faran de forma lenta i, en tot cas, els termòmetres es mantindran per sobre dels 30ºC de temperatura.

Tot i el lleuger descens, doncs, les nits seguiran sent tropicals —per sobre dels 20ºC de temperatura—, i la calor es farà notar durant diversos dies més, malgrat haver passat el primer pic que deixa entreveure la previsió, que perdura fins dissabte. Caldrà estar atents, doncs, a les comarques que estan en avís per calor en els propers dies, tal com indiquen els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya:

El mapa d'avisos del Meteocat per aquest divendres. | Meteocat

 

El mapa d'avisos del Meteocat de cara a dissabte. | Meteocat