Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Nova tongada de precipitacions per aquest diumenge

Els ruixats cauran durant la matinada i matí a qualsevol punt però especialment a la meitat nord
La pluja serà la protagonista del matí de diumenge | Xavi Segura

 

Aquest diumenge tindrem la tongada més extensa de precipitacions d’aquest pont de maig. Ja de matinada, una línia frontal arribarà per l’oest i deixarà els primers ruixats a Ponent i al Pirineu de Lleida. Al llarg del matí, els xàfecs avançaran cap a l’est i afectaran qualsevol comarca, si bé els més importants cauran a la meitat nord amb tempestes localment fortes i acompanyades de calamarsa.

 

 

Els ruixats poden ser intensos a totes les comarques de Lleida, especialment al Pirineu i Prepirineu, així com a altres comarques com ara la Cerdanya o el Berguedà. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos en aquest sentit en totes aquestes zones.

 

 

En general, s’esperen acumulacions d’entre 5 i 15 litres per metre quadrat a molts punts, sobretot de la meitat nord, si bé en tot l’episodi es poden registrar al voltant de 60 litres al Prepirineu de Lleida.

 

 

Els xàfecs forts també poden caure de manera més esporàdica a les comarques de Barcelona i Girona, on el vent del sud i d’origen marítim farà reactivar les precipitacions quan arribi el front a primera hora del matí de diumenge. A la meitat sud també hi plourà però de forma feble.

Baixada clara del termòmetre

Un cop passi el front, el que més notarem serà el descens clar de les temperatures. De fet, poques zones assoliran o superaran lleugerament els 20º, ja que la majoria de màximes es situaran entre els 16º i els 21º, clarament més baixes al Pirineu.

 

 

De fet, a tota la serralada pirinenca la cota de neu baixarà sobtadament fins els 1.500 metres, puntualment per sota. Així que, a les portes del mes de maig, tornarem a veure emblanquinades en tota aquesta zona.

Xàfecs, vent i mala mar

A partir de mig matí i migdia, quedarà un dia molt variable i inestable amb xàfecs i tempestes que encara podran caure de forma més dispersa a la meitat nord de Catalunya i a zones de muntanya, sense descartar-ne a altres punts de manera molt més aïllada i feble.

 

 

El que també notarem és un increment del vent del sud a la costa, especialment a la de Barcelona i Girona, on hi haurà mala mar i les ratxes poden ser puntualment fortes. El SMC ha activat avisos en aquest sentit a la meitat nord del litoral, mentre que el vent també pot ser intens als cims del Montseny i del Pirineu.

 

 

Dilluns tindrem un dia molt més tranquil amb més sol arreu i algun ruixat aïllat al Pirineu però més fresca, mentre que dimarts tornaria a augmentar la inestabilitat.

Comentaris