Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Tornen els ruixats en un diumenge amb una mica més de calor

Els xàfecs cauran a partir de migdia a punts de Barcelona, Girona i de l’interior amb temperatures que tocaran sostre
Mapa de previsió per aquest diumenge | Xavi Segura

 

Aquest diumenge al matí tindrem un temps molt similar al de dissabte. En general, farà un dia de sol combinat amb intervals de núvols en general i temperatures que tocaran sostre amb calor de ple estiu. Al migdia, però, apareixeran ruixats entre Barcelona i Girona, i a la tarda i vespre al Pirineu i interior.

 

 

Malgrat tot, encara gaudirem de bones estones de sol sobretot a la meitat est, i els núvols seran més freqüents, de nou, al sud. A primer ahora poden caure xàfecs a Ponent i, a més, en trams de la costa hi poden tornar a aparèixer boires. Els núvols augmentaran per l’oest a la tarda i vespre.

Tornen els ruixats a diversos punts

Els ruixats tornaran a més punts aquest diumenge | Arxiu

 

Els ruixats i les tempestes volen tornar a aparèixer a diverses comarques, sobretot de l’interior. Destaca la possibilitat que al migdia i primera hora de la tarda caiguin xàfecs entre les comarques de Barcelona i Girona que entrarien des de mar i que podrien anar acompanyats de tempesta, tot i que viatjarien de sud a nord a gran velocitat i tornaria a sortir el sol. Un extrem que marquen els mapes a hores d'ara i que haurem d'anar seguint amb atenció. 

 

 

A la tarda, les tempestes apareixeran al Pirineu i també s’estendran a molts punts de l’interior, especialment de Ponent. Els ruixats poden ser localment intensos. Atenció perquè, com ja ha passat aquests dies, la pluja tornarà a anar acompanyada de fang i ho deixarà tot ben brut.

 

 

Els ruixats tindran continuïtat en aquestes zones durant el vespre i nit i s’estendran a altres punts del país al llarg de la matinada.  El vent de gregal i llevant seguirà bufant de forma moderada a la costa i en punts elevats de l’interior.

Les temperatures toquen sostre

Els termòmetre arribaran al seu màxim aquest diumenge amb calor d’estiu. A gran part del país s’assoliran o es superaran els 25º i a Ponent es registraran valors al migdia de 30º o superiors amb facilitat. A més, a prop de la costa continuarà fent xafogor a causa de l’elevada humitat, tot i que aquí els termòmetres no pujaran tant.

 

 

Pròxims dies més moguts

De cara a dilluns i durant els següents dies de la setmana, sembla que el temps vol continuar mogut amb xàfecs que podran caure a moltes comarques, principalment a l’interior. Les temperatures iniciaran una progressiva baixada.

 

Comentaris