Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Convoquen una nova vaga de metro a Barcelona per la crisi de l'amiant

Ruixats més extensos per començar el pont

Divendres a la tarda els xàfecs s’estendran a més comarques i les temperatures baixaran clarament els pròxims dies
El temps es complica divendres a la tarda a moltes comarques | Redacció

 

El pont de maig ens portarà clarament un temps molt més fresc i mogut del que hem tingut aquests últims dies. Aquest divendres a la tarda ja tindrem ruixats més extensos en diverses comarques del Pirineu, Prepirineu, Ponent, els Ports i Catalunya Central. 

 

 

De fet, les precipitacions poden arribar de forma més feble al vespre a altres punts, com ara la costa de Tarragona. Els xàfecs aniran localment acompanyats de tempesta, de calamarsa i deixar patacs d’aigua intensos. Atenció perquè, allà on plogui, ho farà amb fang i ho deixarà tot ben brut.

Sol fins la tarda

Tot i els xàfecs de tarda, el cel es mantindrà força assolellat en conjunt durant gran part del dia. Serà a partir de la tarda i vespre quan la nuvolositat augmentarà en general i a molts llocs el cel pot quedar ennuvolat, sobretot a les comarques de Lleida i al sud de Tarragona.

Temperatures en descens

L’arribada d’un embossament d’aire fred en alçada provocarà l’anunciat canvi de temps durant aquest pont festiu per a moltes persones. Un dels elements que notarem més serà la baixada clara de les temperatures. Divendres encara tindrem valors molt similars als d’aquest dijous, però a partir de dissabte i sobretot diumenge i dilluns, el termòmetre baixarà amb ganes.

 

D’aquesta manera, tindrem registres entre 3 i 6 graus més baixos en general però al Pirineu la baixada pot arribar a ser de fins a 10 graus.

 

A la costa, amb prou feines es fregaran els 20º al migdia, mentre que a l’interior i al Pirineu les temperatures màximes quedaran entre els 10º i els 15º en general. Serà el final del primer tast de l’estiu que hem tingut i que també farà baixar la cota de neu a alta muntanya fins els 1.500 metres.

Pont primaveral

Pel que fa a les precipitacions, els mapes canvien cada dia i, per tant, haurem d’anar seguint l’evolució de la previsió dia rere dia. Ara per ara, va a la baixa l’extensió dels xàfecs, tot i que els més importants es concentraran al Prepirineu de Lleida, on en tot l’episodi es poden arribar a acumular més de 60 o 70 litres.

 

Dissabte a la tarda arribarien nous ruixats per Ponent, Pirineu i punts de la Catalunya Central que localment aniran acompanyats de tempesta.

 

De cara a diumenge, sembla que podríem tenir la tongada de precipitacions més extensa, amb ruixats que apareixerien a qualsevol punt, més probables a Ponent i al Pirineu i més discrets o inclús inexistents a prop de la costa. Dilluns tindríem el dia més assolellat però de cara a dimarts podríem tornar a tenir una nova tongada de ruixats. Una situació típicament primaveral que haurem d’anar seguint.