L'Hospitalet acull una exposició sobre la relació entre Andy Warhol i la música

L'antiga fàbrica Can Trinxet, al barri de Santa Eulàlia, acull des d'aquest divendres una mostra que ofereix una lectura de l'obra de l'artista pop a partir de la seva relació amb la música
L'antiga fàbrica Can Trinxet, al barri de Santa Eulàlia, acull una exposició sobre la relació entre Andy Warhol i la música. | Ajuntament de l'Hospitalet

L'antiga fàbrica Can Trinxet de l'Hospitalet de Llobregat acull des d'aquest divendres i fins al 18 de juny l'exposició 'Silver Songs. La música d'Andy Warhol', una mostra que ofereix una lectura de l'obra de l'artista pop a partir de la seva relació amb la música. L'exposició, que coincideix amb la celebració a la ciutat de la Trobada Internacional de Districtes Culturals, intenta demostrar que la música va ser un dels substrats emocionals, iconogràfics i conceptuals sobre els quals Warhol va construir la seva producció artística, segons ha informat l'Ajuntament de L'Hospitalet a través d'un comunicat.


La mostra reuneix més de 200 treballs realitzats en diferents suports i un conjunt de 60 portades de discos realitzades per Warhol entre 1949 i 1987. També analitza el procés de producció musical i artística de Warhol en The Factory, el taller en el qual elaborava les seves pel·lícules i la seva obra plàstica i en el qual es van idear espectacles musicals multimèdia com 'Exploding Plastic Inevitable'. Durant l'exposició, s'organitzaran diferents activitats amb artistes, músics, escoles d'art i associacions de L'Hospitalet, que seran convidats a participar en un projecte d'art relacional a partir de conceptes artístics presents en l'exposició.

 

En aquest sentit, coincidint amb l'exposició, l’artista hospitalenc Uriginal ha pintant un mural en homenatge a Andy Warhol en dels murs del dipòsit de vehicles de la ciutat, en el marc de Polyhedric, primer safari de creativitat urbana de l’Hospitalet, que també s’organitza amb motiu de la trobada anual de la Xarxa Global de Districtes Culturals.


 
Comentaris

envia el comentari