La nena de Lleida morta per meningitis tenia totes les vacunes en regla

Els símptomes d'alerta poden ser febres molt altes, rigidesa al clatell, taques a la pell i fotofòbia
Imatge de l'exterior del servei d'Urgències del Centre d'Atenció Primària de Mollerussa
Imatge de l'exterior del servei d'Urgències del Centre d'Atenció Primària de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

La nena d'11 mesos de Golmés que ha mort aquest cap de setmana a causa d'una meningitistenia totes les vacunes en regla, segons ha confirmat a LleidaDiari.cat el responsable del Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública a Lleida, Pere Godoy. Així mateix, des de Salut asseguren que, un cop va haver-hi sospites i es va confirmar el cas d'infecció, es va posar en marxa tot el protocol de tractament preventiu en el cercle més íntim de la menor, així com a l'escola bressol de Mollerussa a la qual acudia.

  

No obstant això, Godoy assegura que el risc de patir una meningitis és molt baix, de fet, explica, a Lleida tan sols hi ha tres casos l'any.

 

Aquesta xifra ha anat disminuint progressivament gràcies a l'eficàcia de les vacunes.

  

Tot i això, lamenta Godoy, sempre hi ha franges que la vacuna no abasta i que poden ser la causa de la infecció. La meningitis sol tenir una letalitat del 10% i, per això, es considera una malaltia greu un cop ja contret. Els nens menors de cinc anys són el col·lectiu més vulnerable a la infecció, en especial, els d'un any. Finalment, el responsable del Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública a Lleida explica que alguns dels símptomes d'alerta poden ser febres molt altes, rigidesa al clatell, taques a la pell i fotofòbia.


D'altra banda, cal destacar que metges del Departament de Salut van reunir-se ja aquest divendres passat, després d’haver-se detectat el cas, amb les mares i pares d’alumnes de la llar d’infants de la nena i també amb tècnics municipals d’Esports, perquè la petita feia un curs a la piscina coberta municipal de Mollerussa. Segons les mateixes fonts, el CAP s’ha posat en contacte amb les famílies dels cinc nens que compartien el curs de piscina amb la víctima, però com que el temps d’exposició és curt no hi hauria risc de contagi. L’Ajuntament s’ha posat a disposició de la llar d’infants. El pare de la nena és del palau d'Anglesola però la família vivia actualment a Golmés
Comentaris

envia el comentari