Dona sorpresa davant els logos de Bonpreu i Danone.

Gran alegria per a Joan Font, president de Bonpreu: 30 milions d'euros

L'empresa acaba d'anunciar una de les adquisicions per a l'empresa i pel sector industrial de Catalunya

Joan Font és un dels empresaris més reconeguts del panorama econòmic català. No només és el líder de Bonpreu i Esclat, sinó que duu a terme estratègies que marquen tendència. Així es reflecteix en el seu últim moviment que, sens dubte, marcarà un abans i un després a la seva empresa.

El grup de supermercats Bon Preu ha formalitzat l'adquisició de la fàbrica de Danone situada a Parets del Vallès, una operació que assegura la continuïtat de l'activitat econòmica en aquesta localitat. Danone havia anunciat el gener de 2024 el tancament d'aquesta planta, però al novembre del mateix any va arribar a un preacord amb la companyia catalana per a la seva venda. L'acord econòmic entre ambdues empreses permetrà a Bon Preu transformar les instal·lacions en un centre logístic i tecnològic de primer nivell.

La companyia preveu invertir 30 milions d'euros en aquesta reconversió, amb l'objectiu que el nou centre entri en funcionament durant l'últim trimestre de 2027. Aquestes noves instal·lacions permetran optimitzar l'emmagatzematge i millorar la distribució de productes frescos i secs a l'àrea metropolitana de Barcelona. La planta de Parets del Vallès, amb una superfície de 51.000 metres, es convertirà en un hub de distribució que complementarà els centres que ja té a Balenyà i Montblanc.

Un home parlant a un podi durant els Premis Innovacat 2024.
El president de Bonpreu acaba d'anunciar una bona notícia | Twitter, @bonpreuesclat

El gest de Joan Font amb els treballadors de Danone

Pel que fa a la plantilla de la fàbrica, formada per un centenar de treballadors, Bon Preu ha manifestat la seva voluntat d'incorporar-los als processos de selecció de la companyia. Tant per a les vacants actuals com per a les futures posicions que es creïn amb l'obertura del nou centre logístic. Aquest moviment s'emmarca en l'estratègia de creixement de Bon Preu, que busca reforçar la seva presència i eficiència en la distribució de productes a Catalunya.

Amb més de 200 botigues, 61 benzineres EsclatOil i 400 punts de càrrega de vehicles elèctrics, continua expandint la seva xarxa logística per oferir un millor servei als seus clients. Per la seva banda, Danone ha destacat el seu compromís amb el territori i amb les persones afectades per aquesta decisió. L'empresa va arribar a acords amb la representació dels treballadors per a tots els empleats i es va comprometre amb la reindustrialització de la planta.

Persones participant en un tauler de discussió en un esdeveniment.
Joan Font és un destacat empresari català | Twitter, @economistescat

Amb aquesta operació, Bon Preu no només amplia la seva capacitat logística, sinó que contribueix a mantenir l'activitat econòmica i l'ocupació a Parets del Vallès. Consolidant-se com un actor clau en el sector de la distribució alimentària a Catalunya.​ I no només per aquest motiu, ja que les xifres de l'empresa no fan només que augmentar.

Els últims moviments que fan créixer el patrimoni empresarial de Joan Font

El Grup Bon Preu segueix expandint la seva xarxa d'establiments amb l'obertura d'un nou hipermercat Esclat a Castellar del Vallès. La nova botiga s'espera que comenci a operar a finals d'any. Aquesta inauguració se suma a altres previstes per la companyia en diferents localitats catalanes.

Altres de les localitats catalanes que veuran obrir noves botigues de l'empresa de Joan Font són Cunit, l'Ametlla de Mar, Badalona, Mollerussa i Palafolls. La cadena també té planejat obrir vuit noves estacions de servei situades al costat dels seus hipermercats. L'expansió de Bon Preu s'emmarca dins d'una estratègia de creixement sostingut que, sens dubte, lidera Joan Font.