Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una imatge de Keanu Reeves en una pel·lícula d'acció

Les 10 pel·lícules d'acció més trepidants de la història

Un repàs a les millors pel·lícules d'acció de la història, títols trepidants i històrics que no et pots perdre

T'agradaria recórrer la història del cinema amb molta acció i emoció? No et perdis aquesta llista amb cops de puny, herois valents i dolents perillosos, per a gaudir de les millors pel·lícules d'acció a través dels anys.

Cotxes a tota velocitat, baralles, explosions i un (o una) protagonista lluitant per a aconseguir el seu objectiu són alguns dels elements que contenen les millors pel·lícules del gènere.

10 pel·lícules d'acció que no et pots perdre

Això és el que repassarem en aquest article, basat en els seus èxits de taquilla o en la petjada que van deixar a la història. Tenint en compte que les pel·lícules de superherois conformen un gènere en si mateix, ens concentrarem en altres lliuraments que se centren en el camí ple de dificultats d'un protagonista.

10. The Great Train Robbery (1903)

En el top 10 de millors pel·lícules del gènere és obligatori parlar de la primera que es va gravar en el seu estil i va ser l'obra clàssica de Edwin S. Porter. En una narrativa visual de 12 minuts, que es pot aconseguir lliurement a internet, es mostra un atracament en un tren al Salvatge Oest.

És un primer intent que conté diversos dels elements de les pel·lícules d'acció de l'actualitat: persecucions a tota velocitat, un grup de malvats i un heroi incansable.

9. Dr. No (1962)

És difícil triar un sol lliurament de la franquícia més longeva del cinema d'acció, com és James Bond, per la qual cosa ens centrem en els orígens de l'agent britànic amb el seu debut a la gran pantalla.

Un Sean Connery de 32 anys s'estrenava com l'incansable espia, sota la direcció de Terence Young. El film aborda la major preocupació de l'època: una base nuclear secreta al Carib, específicament a Jamaica. Eunice Gayson va ser la primera actriu a obtenir el títol de 'Noia Bond' en el paper de Sylvia Trench.

8. Fist of Fury (1971)

L'estrena de Bruce Lee al cinema internacional va donar pas a les espectaculars arts marcials que formarien part de les millors pel·lícules d'acció. La història tracta sobre un estudiant que busca defensar l'honor xinès davant de la invasió estrangera a la seva terra, en una barreja de venjança i d'imposar justícia. El repartiment de la pel·lícula inclou grans artistes marcials com Jackie Chan.

7. Ben Hur (1959)

En una època on els grans estudis de Hollywood podien fer el que volien, el director William Wyler va ser el visionari a fer una barreja de cinema històric amb acció, per a obtenir una pel·lícula èpica.

Protagonitzada per Charlton Heston, 'Ben Hur' va ser creada amb un pressupost de gairebé 16 milions de dòlars, convertint-se en la pel·lícula més cara de la història del cinema… fins al moment. El seu èxit en taquilla va ser gairebé immediat, per la qual cosa va donar pas a crear més títols d'aquest estil.

6. Rambo (1982)

Si parlem del gènere d'acció, la primera imatge que ve a molta gent és el cinema de la dècada dels 80 i Sylvester Stallone és esmentat sovint. La història parla sobre un veterà de Vietnam que té serioses dificultats a re-adaptar-se a una societat plena de prejudicis que ell va defensar en altres terres.

Ted Kotcheff va ser l'encarregat de dirigir la cinta, que va ser en part escrita pel mateix Stallone. John Rambo usant una metralladora per a destruir el centre de comando dels seus superiors és una de les escenes més icòniques i simbòliques de la pel·lícula.

5. Terminator (1984)

El director James Cameron va decidir barrejar la ciència-ficció amb el gènere d'acció per a crear una de les pel·lícules amb més adrenalina de la història.

Sarah Connor, interpretat per Linda Hamilton, és buscada per un cíborg del futur, que intenta acabar amb la resistència humana. Aquesta persecució implacable dona fruits a una de les millors pel·lícules d'acció de la història, que li va donar pas a un segon lliurament que va superar les expectatives del públic.

4. Mission: Impossible (1996)

A mediat dels ’90, Tom Cruise va decidir fer una adaptació a la pantalla gran de la reeixida sèrie en televisió que porta el seu mateix nom. Des de llavors, la franquícia ha generat diversos èxits de taquilla.

El primer lliurament va ser dirigit per Brian de Palma i tracta sobre un agent estatunidenc que és acusat de traïdor, per la qual cosa ha de buscar al veritable espia a la seva organització. El protagonista Ethan Hunt, descendint des d'un sostre per a burlar la seguretat d'un complex informàtic, és un dels referents més coneguts que li fa una bona pel·lícula.

3. Underworld (2003)

El cinema d'acció es barreja amb l'eterna rivalitat entre vampirs i homes llop. Enmig d'ells, la protagonista, Selene, buscarà l'equilibri amb trets, arts marcials i vestida de cuir negre.

Kate Beckinsale va protagonitzar aquesta pel·lícula plena de persecucions, baralles i granis tolls de sang. El gran èxit en taquilla de la pel·lícula dirigida per Len Wiseman va donar pas a uns altres quatre lliuraments més.

2. John Wick (2014)

La venjança d'un sicari retirat per la mort del seu gos a mà d'un escamot és la màxima prova del cinema d'acció.

Amb Keanu Reeves de tornada a la càrrega i una pistola, vestint un vestit elegant, la cinta ha estat aplaudida per la taquilla i per la crítica. És d'aquestes pel·lícules recomanades pels amants de les armes, l'acció interminable i dels animals.

La història, tan senzilla com poderosa, va representar el debut com a director de Txad Stahelski, qui va començar en el món del cinema com a especialista d'acció.

1. Die Hard (1988)

La pel·lícula dirigida per John McTiernan va definir molts elements del gènere que s'explotaria als ’80, continuaria fins als ’90 i ha arribat als nostres dies. En menys d'un segon, ja l'audiència empatitzava amb un perdedor John McClane (caracteritzat per Bruce Willis) que aconsegueix ell solet desmantellar tota una organització terrorista.

McClane salta per una finestra usant una mànega com a corda, corre descalç sobre vidre tallat i se les enginya per a disparar a tot un escamot enemic. El seu èxit taquiller la reaforma com una de les pel·lícules d'acció més populars en la història del cinema per la senzillesa del seu guió i la seva espectacular execució.