IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les 13 millors opcions per evitar que et caiguin els cabells

Fórmules per tractar aquest problema en funció de cada cas

Evita que et caiguin els cabells amb aquests 13 tractaments i remeis
Evita que et caiguin els cabells amb aquests 13 tractaments i remeis | Bitpadres

A través dels cabells, podem mostrar qui som i la nostra personalitat. Per aquest motiu, el culte als cabells està força arrelat a la nostra societat i, tot i que alguns cops no en tenim prou cura quan ens els tenyim o passem molt de temps sense tallar-los, continuen essent una part del cos de la qual tenim ganes de tenir cura.

Per aquest motiu, quan notem una caiguda de cabells que no és normal ens preocupem i ens demanem quins són els motius d’això i com podem posar-hi fi. Si vius aquesta situació, t’agradarà saber que en aquest text mirarem de donar resposta a les preguntes que tinguis i de fer-te saber quines possibilitats tens per frenar la caiguda dels teus cabells.

 

16  causes possibles de la caiguda de cabells

Els cabells poden caure tant per motius físics com emocionals o psicològics, a banda dels costums de cadascú. Entre altres, alguns motius que condueixen a la caiguda dels cabells són els següents:

 

1. Els desequilibris a nivell hormonal

Un factor que provoca la caiguda de cabells són les irregularitats o desequilibris a nivell hormonal que es poden produir en les dones embarassades, a la menopausa o si es produeix alguna modificació vinculada amb la píndola anticonceptiva.

 

2. El fet de tenir estrès

La vida agitada que molta gent porta avui en dia i l’estrès que se’n pot desprendre també és una raó que pot empènyer a perdre cabellera.

 

3. Dur una dieta que no estigui equilibrada

Per tal que el cos funcioni de manera correcta, i dins d’això s’hi inclou la fortalesa i el creixement dels cabells, és important seguir una dieta equilibrada i rica en nutrients. Per això, si hi ha alguna irregularitat a la dieta que fas, els teus cabells se’n poden ressentir i poden començar a caure.

4. Una manca de proteïnes

Per tal de produir una bona quantitat de cabells, cal que el cos tingui prou proteïnes. Per aquesta raó, les dietes baixes en proteïnes podrien acabar desenvolupant una caiguda de cabells, a curt termini o a mitjà termini.

Descobreix 16 causes freqüents de caiguda de cabells
Descobreix 16 causes freqüents de caiguda de cabells | Bitpadres

5. L’anèmia

La caiguda dels cabells és un símptoma habitual de l’anèmia, a causa de la manca de ferro que es produeix en una gran part d’aquestes situacions.

 

6. L’hipotiroïdisme

Es tracta d’un punt vinculat amb el primer de tots que hem esmentat. Sempre que la glàndula tiroide para de segregar el volum normal d’hormones, s’origina un desequilibri que podria comportar una caiguda de cabells.

7. Baixar de pes de manera sobtada

El fet de perdre pes de manera sobtada pot provocar un estrès de tipus físic que l’organisme tradueix com a manca de nutrients i vitamines. Alhora, aquest fet pot ocasionar problemes vinculats amb els cabells.

8. Els trastorns relacionats amb el sistema immunitari

Hi ha diversos trastorns vinculats amb el sistema immunitari en què l’organisme genera una resposta autoimmune que resulta exagerada i que pot acabar atacant els cabells i fent que caiguin.

9. Una manca de vitamina B

Tot i que no és una de les raons més freqüents que es vinculen amb la caiguda dels cabells, es poden donar alguns casos en què els problemes de la nostra cabellera estiguin relacionats amb uns nivells baixos de vitamina B al nostre cos.

10. Prendre vitamines en excés

De vegades, el fet de prendre molts suplements vitamínics pot atacar la nostra salut capil·lar, especialment en el cas dels excessos de la vitamina A.

 

11. Patir alguna infecció bacteriana al cuir cabellut

Podria ser que determinades infeccions de tipus bacterià al cuir cabellut originin la caiguda de cabells. Ara bé, aquesta afecció no és greu i, per això, ja no serà un problema si s’administren els medicaments indicats.

12. Utilització excessiva de l’assecador i el xampú

Hi ha determinats xampús que poden fer que el cuir cabellut s’assequi. Si a aquest fet li afegim l’escalfor que desprèn l'assecador de cabells, obtindrem el còctel perfecte perquè els nostres cabells es facin malbé i caiguin.

13. Consum d’antidepressius i alguns altres fàrmacs

Hi ha determinats fàrmacs que, com a efecte secundari, poden provocar la caiguda dels cabells. Per això, consulta amb un metge en cas que pensis que pots estar perdent cabells perquè prens algun medicament.

14. La síndrome de l’ovari poliquístic

La síndrome de l’ovari poliquístic o SOPQ origina un desequilibri important a nivell hormonal i, per això, entre altres conseqüències, provoca la caiguda dels cabells.

 

15. L’envelliment

És habitual que, a mesura que ens fem grans, cada cop ens caiguin més els cabells, tot i que se’n desconeixen els motius exactes.

16. La genètica

La genètica és un altre factor influent en la caiguda dels cabells. Com a exemple d’això tenim que l'alopècia androgènica constitueix una causa genètica de caiguda dels cabells en el cas dels homes i també en el de les dones.

Tractaments i remeis destinats a prevenir la caiguda dels cabells

Podria ser que sentissis que et comencen a caure els cabells de manera lleu i t’agradaria frenar aquesta caiguda, o potser simplement tens ganes de prevenir aquest fet. Sigui com sigui, tot seguit trobaràs diversos remeis casolans i altres tractaments que et poden donar un cop de mà per tal d’aturar o prevenir la caiguda dels cabells, sempre que sigui possible.

Descobreix les millors maneres de prevenir i frenar la caiguda dels cabells
Descobreix les millors maneres de prevenir i frenar la caiguda dels cabells | Bitpadres

Remeis naturals contra la caiguda dels cabells

Per tal de combatre la caiguda dels cabells, es poden fer servir remeis casolans diversos, com ara:

1. El te verd

Aquesta classe de te posseeix molts antioxidants que contribueixen tant al creixement dels cabells com al seu enfortiment. Per això, és interessant si el pots incloure dins de la llista de les teves infusions predilectes.

2. L’àloe vera

Es tracta d’una planta amb moltes virtuts relacionades amb el tractament dermatològic de diverses àrees del nostre organisme, entre les quals destaca el cuir cabellut. L’enorme quantitat de vitamines i de nutrients que posseeix fan que sigui un dels remeis casolans més efectius per tractar la caiguda dels cabells. Es pot aplicar directament fent un massatge al cuir cabellut amb el seu suc, deixant que actuï uns minuts i després aclarint-lo.

3. L’oli de romaní

Hi ha alguns components que té l'oli de romaní que contribueixen a reforçar i nodrir la cabellera. Resulta molt interessant aplicar diverses gotes d’aquest oli macerat per tal de fer un massatge al cuir cabellut i estimular d’aquesta manera la circulació de la sang en aquesta zona, cosa que farà que es reforcin els fol·licles pilosos.

4. L’oli d'oliva

Conegut també amb la denominació d’or líquid, l’oli d’oliva és un altre remei natural eficient per tractar la caiguda dels cabells, gràcies al seu contingut elevat de vitamina I i de polifenols, components amb un poder antioxidant molt important. Si l’apliques per sobre dels teus cabells humits i aleshores te’ls emboliques amb una tovallola que estigui calenta durant aproximadament 15 minuts, t’ajudarà a fer que recuperin la seva suavitat original i a conservar-los ben lluents.

5. L’oli d'ametlles

A l’hora de reforçar i nodrir els cabells, les ametlles són una font de nutrients molt important. El seu oli, per tant, esdevé un remei natural molt eficient per tal de fer que els cabells deixin de caure.

6. L’oli de coco

Aquest producte ajuda a reparar i revitalitzar la cabellera. Si el fem servir com a mascareta —fent-lo reposar al voltant de 30 minuts— i després el rentem amb un xampú que sigui suau, farà que els teus cabells tornin a tenir salut, vida i força a partir de la primera vegada que l’apliquis.

7. El suc de ceba

Hi ha diverses propietats interessants de la ceba per al tractament dels problemes de la pell, i el cuir cabellut també hi està inclòs. La ceba, a més, és rica en sofre, un element que ajuda a millorar la circulació sanguínia als fol·licles pilosos. El fet de prendre’n de manera habitual amb altres fruites o verdures, a banda d’afegir un xic d’aquest suc al xampú que fas servir per fer massatges i rentats a la zona del cuir cabellut, seran solucions molt interessants per combatre la caiguda dels cabells.

8. La clara d'ou

El darrer remei casolà que podem fer servir a l’hora de tractar la caiguda dels cabells és la clara d’ou. Igual que en el punt anterior, ajuda a reforçar els fol·licles pilosos i els brins de cabells més dèbils.

Altres tractaments per frenar la caiguda dels cabells

En cas que t’estimis més seguir algun tractament indicat pels professionals, pots optar per alguna d’aquestes alternatives:

9.   Recórrer al xampú especial contra la pèrdua dels cabells

Hi ha una varietat molt important de xampús destinats a lluitar contra la caiguda dels cabells, tot i que a l’hora de seleccionar-ne un seria interessant demanar consell al farmacèutic o a un especialista en la matèria.

10.  Prendre vitamines per als cabells

Una altra alternativa per tractar la caiguda dels cabells són els suplements vitamínics. La vitamina B va molt bé per tal de prevenir la caiguda dels cabells i, per això, és probable que hagis de prendre un suplement que sigui ric en aquesta vitamina. Sigui com sigui, abans de posar-te a prendre vitamines caldria parlar amb un especialista.

11.  Els fàrmacs

Quan es fan servir fàrmacs, normalment estan prescrits per algun metge quan la calvície estigui originada per algun factor de tipus biològic.

12.  La teràpia làser

Aquesta teràpia actua al damunt del fol·licle pilós per contribuir a reduir la caiguda dels cabells. Igualment, contribueix a l’estimulació de la creació de capil·lars.

13.  La cirurgia

En els casos en què fem referència a la cirurgia per tractar la caiguda dels cabells, ens estem referint sobretot als trasplantaments de cabells. Es tracta d’una tècnica que es fa servir molt quan la caiguda de cabells no es pot reparar a la part superior del cap.

Així doncs, tal com pots comprovar, existeixen diverses raons per les quals es pot produir una caiguda de cabells. Ara bé, els tractaments i remeis per tal de frenar aquest fenomen també són molt diversos i et poden ajudar a fer millorar aquest procés, que per a algunes persones pot ser molt preocupant. Si notes que els cabells et cauen més del normal, parla amb un especialista i demana-li que et detalli les millors opcions que tens per tal de posar-hi remei.


Comentaris

envia el comentari