Els 15 escriptors més cèlebres de tots els temps

Descobreix qui són i els tresors literaris que ens van deixar

Entre los escritores más famosos encontramos sobre todo, escritores ingleses.
D'entre tots els escriptors més il·lustres de la història, molts són de nacionalitat anglesa | Ok Diario

Tot seguit, parlarem dels escriptors més cèlebres de tots els temps a la Terra. Es tracta de genis de la literatura de totes les èpoques, que han aconseguit fascinar un nombre molt elevat de lectors a través de les seves obres mestres i que han tingut una gran influència i un impacte majúscul a nivell mundial.

 

Els escriptors amb més renom del planeta 

Hem fet un recull dels escriptors més cèlebres, que tenen procedències ben diferents: europea, asiàtica, americana... No ha estat gens fàcil escollir aquestes figures tan emblemàtiques de la literatura ni otorgar-los una classificació concreta dins de la llista. Sigui com sigui, ens pots escriure un comentari compartint la teva opinió. 

 

També esperem que aquesta llista t'obri les portes de nous mons fascinants i que et permeti acostar-te més al món literari i a les obres mestres d'aquests genis de les lletres.

 

Sigui com sigui, també cal remarcar que el fet de ser un escriptor cèlebre no necessàriament vol dir que les obres produïdes tinguin una gran qualitat, especialment actualment. La nostra llista, però, té l'objectiu de recopilar els noms de les persones més conegudes al món literari, fins i tot per a la gent que no llegeix gairebé mai o mai. 

 

12. Jules Verne, 1828-1905

Una de les seves obres més mítiques i que el van catapultar cap a la fama és 'Vint mil llegües de viatge submarí'. A banda, altres grans clàssics com ara 'La volta al món en vuitanta dies' o 'L'illa misteriosa' van acabar de forjar el seu nom i de fer que esdevingués un dels escriptors més coneguts de la història.

 

11. Julio Cortázar, 1914-1984

Es tracta d'un escriptor de renom que va començar a adquirir popularitat gràcies a la seva prosa poètica i als relats breus que escrivia, dos gèneres en els quals va despuntar, a banda de mostrar un gran talent igualment en altres gèneres.

 

Cortázar va néixer a Argentina i va viure diversos anys en aquest país, mentre era nen i adolescent. Després, va anar canviant de país de residència diverses vegades, però aquest fet no va fer-lo renunciar a convertir-se en un dels escriptors més importants i talentosos del planeta, que constitueix un model perfecte d'escriptor famós que produeix textos de qualitat.

 

Cortázar ens va deixar algunes de les frases més boniques i reconegudes de tots els temps, com ara:

«Vine a dormir amb mi. No farem l'amor, ell ens farà».

 

10. Ken Follett, 1949-actualitat

Kenneth Martin Follett, més conegut com a Ken Follett, és un escriptor britànic de renom, molt cèlebre sobretot per les seves obres 'Els pilars de la Terra' i 'The Century', que és una trilogia conformada per 'La caiguda dels gegants', 'L'hivern del món' i 'El llindar de l'eternitat'.

 

Una de les característiques més destacades de l'escriptura de Follett és que els seus llibres sempre són molt llargs, amb un ventall molt ampli de personatges, mons de gran complexitat i un toc d'elements històrics que van tenir lloc de debò.

 

9. Fiódor Dostoievski, 1821-1881

Es tracta d'un dels escriptors que tenen més complexitat d'aquesta llista, sobretot en el plànol psicològic. Dostoievski va poder traslladar al paper la psicologia en els contextos conflictiu i polític. Molts el consideren un dels escriptors més brillants de totes les èpoques, que innegablement s'ha convertit en un escriptor molt reconegut actualment, tot i que quan vivia no va gaudir de la mateixa gran fama.

 

8. Isaac Asimov, 1920-1922

Asimov va exercir i destacar com a professor de bioquímica a la universitat nord-americana de Boston. Ara bé, aquesta feina de docent no va impedir que es convertís en un escriptor de gran renom, especialment en els gèneres de la ficció i la divulgació a nivell científic.

 

Molts consideren que la seva obra més reconeguda va ser 'Saga de la Fundació', un dels llibres imprescindibles en el gènere de la ciència-ficció que aborda el tema del futur amb els robots i els perills que podrien comportar.

 

7. Stephen King, 1947-actualitat

Dins dels autors contemporanis, no pot faltar el nom de Stephen King en una llista d'escriptors cèlebres i distingits, per una raó ben simple: se'l considera el millor escriptor del gènere de terror, tant en formats curts com en obres més llargues, com ara 'It'.

 

A banda, darrerament s'estan adaptant la majoria d'obres de King al cinema i a la televisió, cosa que encara contribueix més a donar a conèixer el seu llegat.

Els autors més cèlebres de la història de la humanitat
Els autors més cèlebres de la història de la humanitat | Cedida

 

6. J. R. R. Tolkien, 1892-1973

Encara que fa més de quatre dècades que va morir Tolkien, els llibres que va crear segueixen ben presents avui en dia a la majoria de llibreries i llars del món, a més de seguir triomfant entre el públic jove i l'adult i en el món del cinema.

 

La majoria de la gent el coneix perquè va escriure la coneguda saga 'El senyor dels anells'. El seu tercer fill, anomenat Christopher, va publicar aquestes obres, que van convertir-se ràpidament i de manera inesperada en un dels mons literaris més plens d'entramats i de complexitats del panorama literari de tots els temps.

 

5. Paulo Coelho, 1947-actualitat

Tot i que el seu estil i la seva tècnica potser no es poden comparar del tot amb el de molts altres escriptors d'aquest recull, el cèlebre Paulo Coelho ha tingut una gran influència en diverses generacions de lectors que s'han omplert de força amb els seus missatges carregats de positivisme i d'esperança.

  

Igualment, en el cas de fer una recopilació de les millors frases dels escriptors cèlebres, Coelho brillaria per joies com ara:

«Qualsevol cosa està permesa, menys el fet d'interrompre una manifestació de l'amor».

 

4. J.K. Rowling, 1965-actualitat 

Sense cap mena de dubte, l'autora de la cèlebre saga del mag 'Harry Potter' s'ha convertit en una de les escriptores amb més renom dels darrers temps. Provinent de Gloucestershire, a la Gran Bretanya, Rowling ha esdevingut una de les autores que més llibres ven a tot el món, i les xifres cada any van en augment.

 

3. Charles Dickens, 1812-1870

Tot i que Dickens va morir amb 58 anys, va deixar-nos una quantitat molt gran d'obres farcides d'ironia i d'humor que van fer que passés a la posteritat. Sense cap mena de dubte, es tracta d'un dels escriptors més reconeguts de la literatura mundial i el seu renom va començar a ressonar amb força gràcies a obres de la talla del clàssic 'Oliver Twist'.

 

Segurament, la seva fama anirà per sempre més de la mà de l'existència de l'ésser humà. 

 

2. Miguel de Cervantes, 1547-1616

Miguel de Cervantes és, sense cap mena de dubte, l'escriptor espanyol més cèlebre de totes les èpoques. Se situa al número dos de la llista, i hem de remarcar que curiosament va morir només un dia abans que l'autor que ocupa el primer lloc de la classificació. El seu cèlebre 'El Quixot' s'ha convertit en tot un clàssic que és la segona obra més venuda de tota la història universal, després de la Bíblia.  

 

 

A més, Cervantes és l'autor en castellà de més importància fins als nostres dies, i la seva obra va contribuir a marcar un punt d'inflexió en diversos aspectes de la literatura, especialment pel que fa a les tècniques novel·lesques. 

 

1. William Shakespeare, 1564-1616

Segurament, Shakespeare no només és l'escriptor de més renom de tots els temps, sinó que també és un dels autors que estan més envoltats de misteris. Hi ha una gran quantitat de rumors que l'envolten, i un d'ells assenyala que s'hauria tractat de molts individus diferents.

 

Igualment, cal remarcar que va excel·lir en quasi tots els àmbits de la literatura, però principalment en el de la poesia i el teatral.


Comentaris

envia el comentari