YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els 20 millors consells per quedar genial a les fotos

Les recomanacions ideals per treure el màxim potencial fotogènic de cadascú

La fotogenia se puede practicar.
Es pot practicar per quedar bé a les fotos | Unsplash

 

Tots hem sentit alguna vegada l’expressió «una imatge val més que mil paraules». Ara bé, actualment aquesta afirmació té encara més pes, en l’era digital que ens ha tocat viure: les imatges són extremadament importants, sobretot a les xarxes socials.

El fet de quedar bé a les fotografies en molts casos s’ha transformat d’un simple desig a una necessitat imperiosa: cada vegada més gent intenta trobar l’amor de la seva vida a través d’apps com Tinder —on les fotografies són el primer que ens apareix—, prova de buscar feina a través d’aplicacions de l’estil de Linkedin o JobToday i es fa conèixer mitjançant Facebook o Instagram, on les fotos ocupen un espai primordial.

Hi ha moltes persones que no aconsegueixen sortir bé a les fotos, però hi ha diverses maneres que poden ajudar a ser més fotogènics. Si segueixes llegint, descobriràs com pots arribar a quedar bé a totes les imatges.

Quedar bé a les fotografies

A continuació, t’expliquem els diversos trucs que has de seguir per tal d’aparèixer a les fotos amb el teu millor aspecte i deixar de preguntar-te què té la gent fotogènica que tu no tinguis.

1. Adoptar una bona postura

La teva postura a l’hora d’aparèixer en una foto és vital si vols que la imatge t’afavoreixi. Per això, és interessant i recomanable mostrar una postura natural, que no et faci estar ni amb el cos massa relaxat ni massa encarcarat: un truc molt útil és dur una mà a la cintura per tal d’arquejar els braços lleugerament. A més, també és important no aparèixer totalment de cara a la càmera. Si inclines una mica el cos i fas que una espatlla miri cap a l’aparell fotogràfic i l’altra no, el teu cos sortirà més estilitzat.

2. Sostenir algun objecte

Pots millorar el teu aspecte si fas que els braços no es vegin caiguts: un truc per aconseguir-ho és aguantar algun objecte sense forçar, per mantenir-los elevats sense que sembli poc natural i aconseguir una postura molt menys rígida i més relaxada.

3. Tòrcer el cap

Pots estirar o inclinar lleugerament el cap, perquè quedi més tibant i no aparegui la molesta i tan odiada papada. Si ho fas, a més, els pòmuls quedaran més destacats a la imatge. Ara bé, sobretot no forcis la postura i busca que sempre sigui natural. En cas contrari, la fotografia tindrà un aire artificial.

4. Identificar el millor perfil

Una altra de les recomanacions profitoses per millorar la teva imatge a les fotos és la de buscar el teu perfil més bo: tothom en té un que fa sortir més afavorit. En una gran part de casos sol tractar-se de la banda esquerra del cos, però el teu podria ser l’altre. Esbrina-ho mirant algunes fotos que t’hagis fet i examinant en quines surts en postures que t’afavoreixin, i aprofita per buscar aquests angles a les properes instantànies que et facin.

Revisar antiguas fotos te ayudará a no repetir errores.
Si fas un cop d’ull a fotos del passat podràs esbrinar com quedes millor | Unsplash

 

5. No mirar directament l’objectiu

El truc de desviar la mirada de la càmera també pot ajudar-te a potenciar les teves qualitats més fotogèniques. Si aixeques una mica la vista cap a dalt de l’objectiu o fixant-te en algun indret de l’horitzó sortiràs amb una mirada molt interessant i radiant que farà destacar els teus ulls.

6. Parlar amb els ulls

Per aconseguir una mirada calmada i penetrant, independentment del lloc on dirigeixis la vista, pots intentar tancar una mica els ulls —però atenció, no del tot! A banda, si tens dificultats a l’hora d’aparèixer a les fotos amb els ulls oberts, pots mantenir-los tancats fins pocs segons abans que es faci la fotografia.

7. Mantenir la boca sense tensió

Pel que fa a la boca, pots seguir les mateixes recomanacions que amb els ulls: la pots deixar sense tancar del tot i, a banda, sense que hi hagi tensió. Per mostrar un somriure natural a les fotos pots provar el truc de col·locar la llengua de manera que faci pressió al paladar o just darrere de les incisives.

Ara bé, perquè la foto quedi encara més natural pots aparèixer rient de veritat: és molt millor que intentar forçar el riure o el somriure, i sempre li dona un toc espontani i bonic. Només li hauràs de demanar a algú que et faci riure o pensar en alguna cosa graciosa.

8. Prioritzar l’espontaneïtat

Aquesta recomanació és crucial per aparèixer bé a les fotos i, si no la segueixes, per molt que t’esforcis amb els altres consells no tindràs els mateixos resultats. Per això, és millor que intentis sortir a la foto de forma espontània i natural, sense forçar en excés la teva manera de mirar o la postura que adoptes amb el cos. Intenta relaxar el cos i no contenir l’alè. 

Una sonrisa espontánea será tu mejor aliada.
Els somriures naturals i espontanis t’ajudaran a quedar molt bé | Unsplash

 

9. No posar una cara estranya

Tot i que l’espontaneïtat és clau per a les bones fotos, no se n’ha d’abusar. Si fas una cara estranya que intenti ser divertida o poses els llavis com si haguessis de fer un petó no quedaràs gens bé, o sigui que ves amb compte i prescindeix d’aquests gestos facials si vols sortir bé.

10. Tenir cura dels cabells

Quedar ben retratat no només és una qüestió de gestos o postures: el pentinat també hi pot jugar molt a favor —o en contra. Per trencar una mica la uniformitat de la imatge, pots optar per deixar caure diversos flocs de cabells per damunt de la cara o per sobre de les espatlles. En el cas dels cabells recollits, és interessant deixar algun floc de cabell sense recollir si no portes serrell per tal que la cara no quedi totalment sense algun tret que la guarneixi.

11. Vigilar amb el maquillatge

Encara que el maquillatge sol ajudar a aparèixer millor a les fotos, no se n’ha d’abusar. A banda d’anar amb compte amb la quantitat utilitzada, és recomanable centrar la nostra atenció en el to de base, perquè el flaix farà que destaquin més les diferències de tons entre el cos i la cara. Els colorets mats ajudaran a fer que el maquillatge no provoqui una brillantor excessiva.

Finalment, un recurs molt profitós a l’hora d’aconseguir un bon retrat és marcar bé les celles abans de fer-nos una foto: d’aquesta manera, la cara guanyarà molta expressivitat.

12. No descuidar la roba

La roba que portis també condicionarà molt les teves fotos: prescindeix de les peces de vestir massa cridaneres, que podrien adquirir massa protagonisme a la imatge —si no és que aquesta és la teva intenció. La roba de colors foscos contribueix a camuflar els defectes i a estilitzar les figures.

13. Escollir un bon fons

Amb el fons passa una cosa similar que amb la roba: n’hauries de trobar un que no acapari tota l’atenció, però vigila que no sigui totalment pla i que tingui més d’un color. Si vols que la teva cara tingui protagonisme a la foto busca que el fons es vegi borrós, i en el cas de fotos en grup no t’oblidis de buscar estar a una altura similar a la dels altres —en cas contrari, les proporcions semblarien estranyes.

14. Disposar d’una bona il·luminació

Si vols sortir afavorit a les fotos, tampoc no has de passar per alt la il·luminació. D’una banda, prescindeix dels focus o llums que et donen directament a la cara, perquè faran que hi apareguin ombres molt poc naturals i que t’afavoriran molt poc. De l’altra, situa’t prop de les fonts de llum natural, posant-t’hi de cara perquè te la il·luminin i no se’t vegi fosca.

15. Treure profit de les hores daurades

Les hores daurades són aquelles que transcorren entre que es pon el sol i comença la nit. En aquests instants, hi ha una llum molt bona per a les fotos, perquè no es reflecteix directament i adopta uns tons càlids molt interessants i útils per a les bones fotos. Els fotògrafs experimentats en són molt conscients, i les aprofiten per fer els seus millors retrats. Prova-ho tu també, segur que les fotografies quedaran genials amb aquesta llum!

La iluminación es decisiva a la hora de fotografiar.
Quan s’ha de fer una foto, la llum és un factor molt important que pot condicionar-la | Unsplash

 

16. Privilegiar el temporitzador abans que la selfie

En el cas que t’estiguis fent una foto en solitari i sense que ningú altre pugui ajudar-te, pots recórrer al temporitzador i et podria fer servei disposar d’un trípode o d’algun suport similar. La moda de les selfies segueix vigent i ajuda a aconseguir imatges molt espontànies, però no resulten gaire naturals i poden fer que la fotografia acabi quedant mal enquadrada o, fins i tot, que es vegi borrosa.

17. Evitar l’ús del flaix

Queda prohibit utilitzar el flaix per fer fotos en què vulguis quedar bé, perquè no afavoreix gens i pot fer que apareguin diversos reflexos molt empipadors. La millor llum que pots fer servir per aconseguir bones imatges és la natural, intentant sempre que sigui suau.

18. Situar la càmera a l’alçada de la vista

Tot i que sovint la gent intenta fer-se fotos des d’algun angle superior, el millor consell per tal de sortir afavorit és situar l’aparell fotogràfic a l’alçada dels ulls, cosa que oferirà un marc ideal i farà que surti una imatge sense forçar que t’afavorirà.

19. Evitar dir «patata»

Encara que pot ser divertit, dir «patata» a les fotos no t’afavorirà gens. Sortiràs amb la boca oberta i amb una forma molt poc estètica, cosa que farà que no apareguis amb el teu millor aspecte. Per riure pot estar bé, però si vols aconseguir un bon retrat no és recomanable.

20. Assajar davant del mirall

Si practiques sense por tots aquests trucs davant d’un mirall et serà més fàcil acostumar-te als gestos i les postures que més t’afavoreixen, i podràs tenir la certesa que la propera vegada que et facin una foto hi sortiràs de la millor manera i amb tota la naturalitat del món.


Comentaris

envia el comentari