Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb hamburguesa, patates fregides i beguda ensucrada de fons, amb cercle vermell amb tros de formatge i japonesa fent 'ok'

Els 3 menjars populars a Cataunya que els japonesos eviten per poder viure més anys

Són menjars molt consumits al nostre territori, però que, no obstant això, els japonesos eviten tant sí com no

Al món actual, on els problemes de salut relacionats amb la dieta són cada vegada més comuns, el Japó destaca com un país amb una longevitat envejable. Més enllà de la dieta mediterrània reconeguda, l'alimentació del Japó ha demostrat ser un factor clau per mantenir a ratlla malalties com el sobrepès i la diabetis.

Hi ha alguns menjars a Espanya, com ara el processat i els greixos saturats, que ells eviten. Això ha contribuït a la seva salut i longevitat. De fet, és conegut que els japonesos viuen amb molta salut durant força anys.

Carn processada: una opció per evitar

Un dels principals enemics d'una vida llarga i saludable, segons la nutricionista Michiko Tomioka, és la carn processada, tal com ha revelat aMake It. A Occident, aquesta carn és presents en plats com ara hamburgueses i frànkfurts, però al Japó ho eviten tant com sigui possible.

Les carns processades contenen alts nivells de sal i additius perjudicials, i se n'ha relacionat el consum amb més risc de càncer de mama i colorectal. Els japonesos opten per fonts de proteïnes més saludables, com ara el tofu, que és una font vegetal baixa en sal i additius.

Begudes i cereals ensucrats: una trampa per evitar

El consum excessiu de begudes ensucrades ha estat relacionat amb problemes de salut com el sobrepès, la diabetis i el càncer. Al Japó, s'evita tant el consum de begudes ensucrades com l'abús de les opcions “zero” o “sense calories”.

Aquests edulcorants artificials poden tenir efectes negatius a la salut intestinal a llarg termini. En el seu lloc, els japonesos opten pel te fred natural sense sucre, i el te matxa una elecció especialment beneficiosa.

Pel que fa als cereals per esmorzar, es recomana evitar aquells que contenen sucres refinats i optar per grans sencers. Al Japó, el natto, un aliment a base de soja fermentada, és una opció nutritiva i poc coneguda a Occident.

Formatge gras: una alternativa per considerar

Tot i que hi ha una certa controvèrsia, la nutricionista Tomioka suggereix evitar el consum excessiu de formatge gras en l'alimentació. De fet, considera que l'equilibri entre les proteïnes que aporta i el colesterol que conté no és òptim.

Al seu lloc, els japonesos gaudeixen del kinako, un producte elaborat amb farina de soja i pasta de sèsam. I és que proporciona una alternativa saludable i nutritiva al formatge gras.

El secret de la longevitat dels japonesos no només es troba en la seva dieta rica en peix i vegetals, sinó també en el fet d'evitar l'alimentació perjudicial per a la salut. L'elecció de proteïnes saludables, la reducció del consum de sucres refinats i la moderació en el consum de greixos saturats són algunes de les claus.