Les 5 manualitats ideals per gaudir de Halloween amb la família

Els nens s'ho passaran d'allò més bé amb aquestes manualitats
Els nens s'ho passaran d'allò més bé amb aquestes manualitats | Bitpadres

La nit del 31 d'octubre es coneix amb diferents noms, com ara Nit de Bruixes, Halloween, Nit dels Morts... A qualsevol lloc, es tracta d'una data assenyalada amb celebracions ben especials i, tot i que cada país compta amb unes tradicions diferents per celebrar-la, l'americana és la més popular: consisteix a decorar les llars donant-los un ambient tètric i màgic, a banda de disfressar-se i dur a terme diverses activitats i jocs temàtics al llarg de la nit.

Per aquest motiu, tot seguit explicarem diverses manualitats que es poden fer amb motiu de Halloween i que ompliran de joia els més petits. En aquesta nit tan especial, la decoració és un element essencial i, com que és important que les cases estiguin ben guarnides, ens hi posarem de seguida.

 

Guarniments per a Halloween que dotaran de molta màgia qualsevol racó

De la manera que sigui, la mort, les aranyes, les bruixes, els fantasmes i les calaveres prendran el protagonisme en aquesta data tan assenyalada i en els guarniments que farem. Les carabasses, a més, també són indispensables durant aquesta celebració. Es tracta d'una fruita, encara que molts no ho sàpiguen, que hem vist molts cops tallada amb cares ben peculiars, una cosa molt habitual de la decoració de Halloween.

Per tal de decorar les cases i qualsevol racó amb motiu d'aquesta festivitat, existeixen moltes manualitats diferents que es poden fer: des de decoracions complexes a base d'esquelets de grans dimensions fins a garlandes tètriques. Si segueixes llegint, veuràs diverses manualitats fàcils de fer que aportaran a qualsevol lloc el toc únic de Halloween.

Preparació: com fem les manualitats de Halloween amb nens?

Primer de tot, si tens ganes de fer aquestes manualitats tan engrescadores, hauràs de disposar d'un espai que et permeti manipular fàcilment els materials que hauràs d'utilitzar, o sigui, que haurà de tenir prou amplitud per fer que t'hi sentis bé.

Igualment, cal que abans de posar-te a fer les manualitats obtinguis els materials necessaris per dur-les a terme. Els enumerarem una mica més avall, però ja t'avancem que alguns dels materials indispensables són els colors i/o els retoladors, les tisores, alguna carabassa, cartolines de colors diferents i cola. Després, en funció del guarniment necessitaràs algun altre element.

Per últim, volem remarcar que hi ha algunes decoracions de Halloween que les pots comprar preparades, com ara les garlandes, els globus o les galledes destinades a posar-hi els típics caramels de la festivitat.

Disposes d'un bon espai, del material necessari i de motivació? Aleshores, tria la manualitat que més t'agradi. També les pots fer totes!

Les 5 manualitats fàcils per donar un toc de Halloween a qualsevol racó, pas a pas

Manualitats senzilles de fer que et faran submergir-te dins de l'apassionant món de Halloween.

1. Ratpenats penjants

Per tal de preparar el primer guarniment de la llista, et caldrà disposar de:

 • Cola
 • Cartolines de colors
 • Corda
 • Pintures o retoladors
 • Tubs de paper higiènic

Elaboració

1. Pinta de color negre, amb pintures o retoladors, un tub de paper higiènic. Això serà la base de color negre del cos del ratpenat.

2. Amb l'ajuda de pintures o retoladors de colors que contrastin amb la base de color negre, com ara el blau cel, el blanc, etc., fes-li la cara al ratpenat. 

3. Utilitza una cartolina negra per tal de dibuixar-hi la silueta de dues ales de ratpenat, separadament. A continuació, retalla-les i després enganxa-les a les bandes de la base del cos del ratpenat.

4. Per últim, enganxa un tros petit de corda al darrere de la zona del cap del ratpenat, i ja estarà llest per penjar-lo! 

Si fas servir cartolines de diferents colors, els teus ratpenats penjants podran disposar d'ales de tonalitats ben diverses

Els nens gaudiran d'allò més amb aquestes manualitats
Els nens gaudiran d'allò més amb aquestes manualitats | Cedida

 

2. Carabasses vivents

Les carabasses vivents són tot un símbol d'aquesta nit. Ara bé, per fer aquesta manualitat necessitaràs l'ajuda i la supervisió d'una persona adulta.  

Per preparar-les, et farà falta el material següent:

 • Carabasses
 • Cullera
 • Tisores o cúter
 • Guarniments segons els gustos personals
 • Opcionalment, una espelma

Elaboració

1. Talla en una làmina la part de dalt de tot de la carabassa, on hi ha la 'cua', que ens farà de tapa.

2. Amb l'ajuda d'una cullera, preferiblement gran, buida tot l'interior de la carabassa. Així, podràs tallar-li la closca més fàcilment per tal de proporcionar-li forma de cara.  

3. Fent servir un cúter, ves tallant la closca amb forma de cara al teu gust. Això sí, qualsevol carabassa vivent ha de tenir com a mínim una boca i uns ulls que li confereixen un toc tètric. 

I ja tindràs preparada una carabassa vivent amb l'aspecte que més t'agradi. Si tens ganes de decorar-la amb altres guarniments, endavant. Normalment, la gent els posa barrets, orelles, purpurina... Pots optar per col·locar-hi tot allò que et vingui de gust. I si vols que faci encara més por, posa-hi una espelma encesa a la nit.

3. Antifaços fantàstics

Les disfresses són una altra clau de la nit de Halloween. Per tant, durant aquesta festivitat pots portar algun guarniment com aquest que t'ajudarem a fer, uns antifaços fantàstics que resulten ideals per als infants. 

Només et caldrà aconseguir un seguit de materials de fàcil obtenció:

 • Fil
 • Tisores
 • Agulla
 • Feltre de colors
 • Plantilles, si no tens clara la forma que li vols donar
 • Cola

Elaboració

1. Dibuixa la silueta de l'antifaç en un paper de feltre. Pots fer servir una plantilla per ajudar-te, però l'antifaç pot adoptar l'aspecte que més t'agradi: de calavera, de ratpenat, de bruixa, de fantasma, etc.

2. Retalla aquesta silueta que hagis dibuixat i decora-la amb algun altre element, com ara ulls, cicatrius, un nas, etc., que faràs a partir de feltre de colors. 

3. Fes dos forats als costats de la silueta i, ajudant-te amb fil i amb una agulla que tingui un forat ben ample, ajunta els dos extrems per tal que el resultat quedi com si fos una diadema.

I ja tindràs a punt el teu antifaç. En pots fer tants com et vingui de gust, i els més petits s'ho passaran d'allò més bé a través de la creació de ratpenats, vampirs, calaveres o bruixes.

4. Globus animats

Els globus personalitzats són un element gairebé indispensable en qualsevol racó que es vulgui decorar per a Halloween. Amb l'ajuda d'aquesta manualitat tan senzilla, podràs oferir-li un toc tenebrós al lloc que desitgis.

Et caldran dues coses:

 • Retoladors permanents
 • Globus de colors

Elaboració

1. Agafa globus de colors diversos i infla'ls. Prioritza els de color negre, taronja i blanc, que són els que ofereixen més joc per als guarniments d'aquesta festivitat. 

2. Dibuixa una cara a cada globus, cadascuna que sigui diferent, amb l'ajuda d'un retolador permanent. N'hi ha que poden representar una calavera, o una carabassa, o fantasmes, etc.

Llestos! Ja estaran a punt per penjar-los per tots els racons de la casa i, sobretot, mira de no espantar-te si els veus de cop i no recordaves que hi eren. 

5. Portaespelmes mòmia

Les mòmies tampoc no podien faltar en aquest recull de decoracions per a Halloween. 

Per confeccionar els teus portaespelmes mòmia, et caldran:

 • Gases
 • Pots de vidre
 • Cola
 • Ulls de plàstic mòbils
 • Espelmes

Elaboració

1. Desfés-te de la tapa del pot de vidre, no et caldrà.

2. Per la part de fora del pot, unta'l amb cola

3. Enganxa les gases al pot, que siguin preferentment en rotlle, i deixa assecar la cola.

4. A la part de prop de la tapa, enganxa els ulls mòbils.

Fet! La teva mòmia està preparada. Ara bé, no et deixis l'espelma que pots col·locar a l'interior del pot per tal de conferir-li un aspecte encara més tètric. Si apagues la llum, et sorprendrà l'efecte que fa.

Altres propostes

Per a la nit del 31 d'octubre, a banda d'aquests guarniments de Halloween, pots fer moltes altres coses. Una de les activitats que es poden dur a terme són els diferents jocs que existeixen especialment per a aquesta data. Entre aquests jocs, hi ha el popular 'truc o tracte', que fa gaudir sempre els més menuts, en especial quan es tracta d'obtenir dolços. 

A més, i d'altra banda, les disfresses són molt rellevants per ajudar a crear l'ambient màgic de Halloween. Ajuden a fomentar la creativitat dels infants i els permet viure la màgia pensant que són vampirs, fantasmes, bruixes o esquelets. 

Igualment, pot resultar molt interessant ajuntar-se a la nit i explicar històries de por. Hi ha moltes llegendes terrorífiques conegudes que poden prendre molt de protagonisme durant aquesta nit tan especial. Mira de trobar-ne algunes i explica-les amb els més menuts.

La rebosteria que pots fer especialment per a Halloween, finalment, cal destacar que també és un element ben especial. Per què no passes una bona estona a la cuina amb els infants? Existeixen desenes de receptes de pastissos que es poden preparar amb diferents formes ben tètriques.


Comentaris

envia el comentari