Imatge d'unes galetes de xocolata

Retiren dels supermercats catalans unes famoses galetes: comprova si les tens a casa

Les galetes, procedents de França, han estat distribuïdes en supermercats de Catalunya

Alerta de l'AESAN per unes galetes de la popular marca Gerblé. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat de presència de substàncies d’atropina i escopolamina en unes galetes sense gluten amb traçes de xocolata de la firma Gerblé. Procedents de França, diversos lots d'aquest aliment han estat distribuïts per diferents supermercats de Catalunya.

Segons l'AESAN, es tracta del lot 51914913, amb data de caducitat 20/09/2023. Els lots es comercialitzen en envasos de cartró de 150 grams.

Imatge de les galetes de la marca Gerblé retirades per l'AESAN
Les galetes, retirades | Gerblé

De fet, tal com explica Betevé, l'alerta s'hauria emès des de Catalunya a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI). 

Cal destacar que l’atropina i escopolamina, popularment coneguda com 'burundanga', són dues substàncies químiques que s'utilitzen com a sedants. 

L'AESAN recomana no consumir-les

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) recomana no consumir les galetes de la firma francesa Gerblé a totes aquelles persones que les tinguin a casa seva.

L'alerta sobre presència de substàncies d’atropina i escopolamina en unes galetes amb traces de xocolata de la firma Gerblé es va emetre el passat divendres, 7 de juliol.

"La informació que aquí s'inclou és resultant de l'autocontrol de la propia empresa, que ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i a fi de no posar a la disposició de la població aliments no segurs", diu l'AESAN a través d'un comunicat.

"Es recomana a les persones que tinguin en el seu domicili els productes inclosos en aquesta alerta s'abstinguin de consumir-los", sentencien.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!