Safata de pollastre al forn

Alerten dels riscos desconeguts per la salut de menjar pollastre més d'un cop per setmana

Segons com es prepari, pot tenir el mateix risc cardiovascular que la carn vermella o processada

Va ser fa cinc anys quan des de l'Organització Mundial de la Salut es va iniciar una campanya per disminuir del consum de carn vermella i carn procesada pels seus efectes en la nostra salut. D'aquests últims aliments, com salsitxes o embotits, s'ha provat que entre altres coses augmenten un 18% el risc de patir càncer de còlon per 50 grams extra que mengen. 

Experts animaven a substituir-la progressivament per peix o proteïnes vegetals; a més que perquè no suposen cap risc, perquè ajuden a protegir de la diabetis, les malalties cardiovasculars o càncers. També es considerava que menjar pollastre, tres cops per setmana, no era perjudicial.  

Altres estudis, però., van posar un crit en el cel, asseguraven que el risc real del consum d'aquestes mena de carns era «baix». Aquesta teoria, però, quedaria refutada per una revisió publicada per la JAMA Internal Medicine que no només alerta sobre les carns vermelles i processades sinó que adverteix sobre un desconegut perill del pollastre. 

La manera de cuinar-lo que cal evitar

Així investigadors de la Northwestern Medicine and Cornell University americana asseguren que menjar dos cops per setmana carn vermella, processada o pollastre augmenta el risc de patir una malaltia cardiovascular entre un 3% i un 7%.  Sobre les dues primeres, afegeixen, que també incrementen un 3% les possibilitats de morir de forma prematura. 

L'estudi, realitzats entre 30.000 persones amb 53,7 anys de mitjana, afirmaria que el risc cardiovascular derivat de la ingesta de pollastre seria d'un 4%. Tot i que no desaconsellen el seu consum, l'investigador principal, Victor Zhong afirma que el principal problema es trobaria en com es prepara aquesta carn. 

Seria el pollastre fregit i arrebossat, en olis de baixa qualitat,  el que provocaria la presència dels tan nocius greixos trans. A més d'evitar l'abús d'aquesta mena de menjar, també consideren recomanable no menjar-ne la pell. 

També et pot interessar...