Imatge de Bonpreu.

Alerta alimentària: Sanitat obliga a retirar un popular producte de Bonpreu

El producte ha estat distribuït a Catalunya

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha emès una nova alerta per la presència d'al·lergògens perillosos en uns cereals de musli molt populars. Els cereals, fabricats per la marca Ecobasics i comercialitzats per Bonpreu, compten amb la presència de mostassa no declarada en diferents paquets de musli i, ara, el Ministeri de Consum n'ha llançat un avís. 

Imatge d'uns cereals de Bonpreu.
Els cereals, denunciats per l'AESAN. | CD.

De quin producte es tracta?

Segons aquesta associació, el problema rau en 3 lots de cereals, concretament, en cereals Musli i en cereals compostos per barreges de llavors. I és que aquests tres productes podrien contenir traces de mostassa, cosa que no ve avisada a l'etiqueta.

Estem parlant del lot número 3162304 de 'Muesli Ecobasics', amb envàs de 375 grams, del lot número 4162301 de 'Muesli Natural Biocesta' amb envàs de quilo i del lot número 4152303  'Mezcla de semillas Bonpreu'  amb envàs de 250 grams. Per tant, si has comprat algun d'aquests productes, cal anar amb compte. 

Suposadament, aquests lots s'han venut a la zona de Catalunya, de la Comunitat Valenciana i de les Illes Balears. Per tant, l'alerta va dirigida principalment a aquestes comunitats. Ara bé, això no vol dir que no s'hagi distribuït algun d'aquests lots per altres zones del país. Per tant, no es pot dir que els cereals que es puguin trobar fora de les zones mencionades no s'hagin vist afectats per aquest error. 

Ara que es té constància d'aquesta equivocació, ja que el Sciri ( Sistema coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació) ha divulgat aquesta informació, s'ha pres la decisió de retirar aquests productes de tots els supermercats.

Bol amb cereals
Aquests cereals han estat denunciats per l'AESAN | Getty Images

És un producte perjudicial per als al·lèrgics a la mostassa

De totes maneres, en el cas que el consumidor ja hagi adquirit algun d'aquests productes, l'AESAN ha volgut avisar que consumir-los no suposa cap mena de perill, excepte si el que ho ha consumit pateix algun tipus d'al·lèrgia o reacció a la mostassa.

Així, doncs, l'AESAN reconeix que és perillós només en aquests casos. En efecte, una reacció al·lèrgica pot ser lleu o molt greu. Pot comportar des de picor a la boca i al paladar fins a favasses. Fins i tot, en casos molt extrems, pot comportar un 'shock' anafilàctic que, si no es tracta a temps, pot arribar a causar la mort. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Per tant, encara que sembli un petit error per part d'aquestes marques, les conseqüències poden ser nefastes. És per això que l'AESAN s'ha afanyat a avisar els consumidors. Així, doncs, si s'ha adquirit algun dels productes esmentats, el millor serà revisar si el número de lot coincideix amb els que s'han denunciat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!