Sanitat alerta de la presència de llet i ou no declarats en gelats de La Sirena

Segons ha informat l'Aecosan un total de quatre gelats de La Sirena no indiquen en el seu etiquetatge la presència d'aquests al·lergògens

helado
Fins a un total de quatre productes de La Sirena no indiquen la presència d'alguns al·lergògens | CatalunyaDiari

 

Quatre lots de gelats/sorbets de la marca La Sirena no especifiquen en el seu etiquetatge que contenen la presència de llet o de proteïna de clara d'ou, així ho ha informat l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) mitjançant una alerta que va publicar el passat 3 d'abril.

Ha estat la mateixa empresa comercialitzadora dels productes qui, durant un control de qualitat, va detectar el problema i ho va manifestar a les autoritats sanitàries competents perquè els productes es fabriquen a Catalunya.

gelat
'Copa de vainilla i xocolata' de La Sirena que conté proteïna de clara d'ou no especificada al seu etiquetatge | La Sirena

 

Un total de quatre gelats de La Sirena poden contenir llet i ou

Els productes que no avisen de la presència d'aquests al·lergògens són quatre gelats de la marca La Sirena. El primer d'ells és la «copa de sorbet de llimona» que es distribueix en envasos de 170 ml i que es recomana que es consumeixi preferentment abans del 24 de gener de 2021. El lot de sorbets és el 092401 i concretament té la presència de la proteïna de llet però aquesta no apareix al llistat d'al·lergògens que s'especifica a l'etiquetatge.

Uns altres dels productes afectats és la «copa de vainilla i xocolata», del lot número 782301 i que es comercialitza també en envasos de 170 ml. En aquest cas però no s'avisa que conté proteïna de clara d'ou. La seva data de consum preferent és el 23 de gener del 2021.

D'altra banda, s'ha alertat també de la «terrina pannacotta gerd premium», lot 212906, que es distribueix en envasos de 500 ml, per la presència de proteïna de clara d'ou. El consum preferent d'aquest producte té com a data el 29 de juny del 2020. L'últim gelat afectat és el «sorbet d'orxata», lot 093011,que conté proteïna de llet. Aquest últim producte es comercialitza amb packs de sis unitats de 420 ml. La seva data de consum preferent és el 30 de novembre de 2020.

Rosquillas Dulcipapa
Les rosquilles 'Dulcipapa' tampoc avisen de la presència de llet | Dulcipapa

Les rosquilles també poden contenir proteïna de llet

Des de l'Aecosan aconsellen als consumidors que hagin comprat aquests productes i que siguin al·lèrgics a la llet o a l'ou que eviten consumir-los. D'altra banda, ha especificat que el consum d'aquests quatre gelats no suposen cap risc per als altres consumidors. Els gelats, fabricats a Catalunya, han estat distribuïts a les tendes que la cadena té a Aragó, Catalunya, Castella i Lleó, Madrid, València i Andorra.

Així mateix, també s'ha avisat de les rosquilles de la marca 'Dulcipapa' de 300 g, les quals també contindrien llet. El lot afectat és  el 059 i la seva data  de consum preferent és el 28 de maig del 2019. El producte també ha estat fabricat a Catalunya i s'ha distribuït a Castella- La Manxa, Cantàbria, Castella i Lleó, País Basc i Madrid.


Comentaris

envia el comentari