Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Conjunt d´aliments saludables amb un fons d´un supermercat

L'aliat natural contra l'envelliment que trobes a la verduleria: és únic

Quan descobreixis els beneficis d'aquest aliment… no trigaràs a consumir-ne!

A tots ens agrada sentir-nos bé per dins i per fora, no n'hi ha cap dubte. El pas dels anys és inevitable i, a més d'anar acumulant experiències… també acumulem altres coses, com ara signes de deteriorament i vellesa.

Tot i això, l'alimentació resulta clau per poder combatre'ls. Malgrat que és ideal mantenir una dieta sana i equilibrada, hi ha un aliment que tant sí com no hi hauries d'incorporar. Està ple de beneficis per a l'organisme i, quan els descobreixis, de segur que no dubtaràs a anar a comprar-ne.

L'aliment que ajuda a combatre els signes de l'edat

Es tracta d'una planta medicinal, procedent de la família de les zingiberàcies i originària de zones tropicals. Comparteix trets amb el cardamom i la cúrcuma, i a més pot arribar a fer gairebé 90 centímetres.

Podem trobar-ne a qualsevol verduleria o supermercat i el seu consum pot ser molt variat: des de les infusions o els caramels fins a la planta crua, ratllada o cuita. Si encara no saps de quin es tracta, t'ho diem… És el gingebre!

Muntatge amb el taulell d'una cuina plena d'aliments i utensilis de fons i, al centre, dos gingebres, un sencer i un altre tallat a rodanxes
El gingebre conté moltes propietats beneficioses per a l'organisme. | Pexels, Phodopus

Moltes persones consideren que el seu sabor picant i estrany el converteixen en un aliment difícil d'incorporar a la dieta. Tot i això, aquesta concepció canviarà quan descobreixis els beneficis increïbles que et pot aportar.

Un dels més destacables, sens dubte, és la seva eficàcia a l'hora d'alentir l'envelliment. De fet, s'ha demostrat que el seu consum activa la circulació sanguínia i, per tant, millora considerablement el cutis.

A més d'això, cal saber que el gingebre també és un aliment ideal per combatre un altre tipus de problemes i afeccions. Per exemple, és l'aliat perfecte per tractar malalties de tipus menstrual, així com combatre les nàusees o els refredats durant l'hivern.

Tanmateix, aquestes no són les úniques raons per consumir-ne. Aquesta planta medicinal presenta grans propietats i beneficis que van molt més enllà del que la gent es pensa. Les veurem a continuació!

Muntatge amb la cara d'una dona amb un somriure i un rellotge de sorra al costat
El gingebre pot ajudar a reduir els signes de l'edat. | Getty Images, Instaphotos

Aquestes són les raons per consumir gingebre

Com bé comentàvem, les propietats i els beneficis que ens pot aportar el gingebre no es redueixen únicament als esmentats. En aquest sentit, i gràcies als seus components, aquest aliment pot donar molt més de si mateix.

Per exemple, consumir-ne durant els àpats o després facilita la digestió i afavoreix la microbiota. El seu consum ens pot ajudar a prevenir problemes com ara la indigestió i, per tant, ens ajudarà a calmar els seus símptomes (nàusees, pesadesa o mal d'estómac).

D'altra banda, en èpoques de grip i refredats també pot ser el nostre aliat més gran. Les seves propietats antiinflamatòries, expectorants i antitussígens ens poden ajudar a pal·liar els símptomes propis d'aquestes afeccions. A més, és ideal per combatre el dolor muscular i de cap.

Ara bé, per si no n'hi hagués prou, el gingebre també ens pot ajudar a preparar l'operació biquini de cara a l'estiu. Consumir aquest aliment contribueix a l'acceleració del nostre metabolisme i, per tant, estimula el procés de cremar el greix corporal.

A més, si volem mantenir una pell neta i suau, també podem incorporar-ho com a part de la nostra rutina facial. En aquest sentit, elaborar una màscara casolana de gingebre pot ser la millor opció per donar aquesta aportació de lluminositat al nostre rostre. Així doncs, si t'animes a tastar aquest remei casolà, has de fer el següent: barreja gingebre ratllat amb dues cullerades de sal, una cullerada de mel i dues cullerades d'oli d'ametlles.

Tot i que no es tracta d'un complement 'miraculós', el gingebre ens pot ajudar a eliminar les toxines del nostre cos. Si vols cuidar la teva salut (i mantenir la línia), no ho dubtis i incorpora-ho a la teva dieta. Notaràs els beneficis!

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!