Guia per aprendre a fer un bon nus de corbata

T'expliquem els passos que has de seguir per aconseguir portar amb molt d'estil aquest complement tan elegant

Una guía fácil para hacer un nudo de corbata correctamente.
Aquesta guia t'ajudarà a aconseguir bons nusos per a les corbates | Free-photos

Moltes persones ignoren com poden fer un bon nus de corbata, perquè no en porten mai o gairebé mai o bé perquè no han tingut una persona que els ensenyés a fer-ne. Ara bé, aquest complement pot anar bé tant per a homes com per a dones i pot portar-se amb estils ben 'casual' i moderns.

Les corbates van començar-se a portar durant el segle XVII, entre els soldats del rei francès Lluís XVII, que feien servir un mocador al voltant del coll amb la intenció de resguardar-se de les temperatures fredes. Posteriorment, la tendència va anar-se estenent per tota la cort francesa i finalment pel món, amb l'adopció de formes diverses amb el pas dels anys.

La peça tal com la coneixem avui en dia va aparèixer durant la segona meitat del segle XIX. Era un complement més funcional i llarg, sense que tingués una funció pràctica específica. Actualment, milions de persones la duen a tot el món, tot i que moltes ignoren com poden fer-se un bon nus.

El nus de la corbata, pas a pas

Tot seguit, descobriràs com fer-te un nus simple, que és la manera més senzilla i alhora elegant de portar lligada la corbata. És un nus perfecte per a les dones i els homes amb una estatura mitjana. Si ets una persona amb una estatura baixa, és millor que optis pel nus doble, més sofisticat, que explicarem més avall.

1. En primer lloc, cal que duguis tots els botons de la camisa ben cordats i que li aixequis el coll. Aleshores, hauràs de penjar-te la corbata de tal manera que la seva part més prima quedi per damunt de la zona dreta del pit, i que la seva punta se situï al bell mig del tors.

Primer paso para hacer un nudo de corbata.
El pas inicial per tal de fer-li un bon nus a la corbata | Youtube

2. Tot seguit, hauràs de passar la part més ampla per damunt de la més prima, per sota del coll. Amb el dit polze esquerre, aguanta el nus per la part del darrere.

Segundo paso para hacer una corbata.
El segon pas per aconseguir un bon nus de corbata | Youtube
 

3. A continuació, doblega la part més ampla per la part de sota de la més estreta, de manera tal que quedi a la part dreta.

Tercer paso para hacer un nudo de corbata.
El tercer pas per aconseguir un nus ben elegant per a la teva corbata | Youtube
 

4. Torna a doblegar-la, però ara per damunt, per tal que se situï a l'esquerra de nou. Fem servir el polze i l'índex per tal d'aguantar bé el nus.

Cuarto paso para hacer un nudo de corbata.
El quart pas per aconseguir el teu nus de corbata | Youtube
 

5. Arriba el moment decisiu. Cal que passis la part més ampla de la corbata per dins del coll, fins que sobresurti per dalt i, aleshores, l'hauràs d'agafar i tibar. 

Quinto paso para hacer un nudo de corbata.
El cinquè pas per al nus simple de la corbata. | Youtube
 

6. Finalment, posem l'índex a l'interior del nus que ara tenim al davant del pit i hi fem passar la part més ampla per l'interior, tal com es veu en aquesta fotografia.

Sexto paso para hacer un nudo de corbata.
El sisè pas per fer-te un nus de corbata ben elegant i funcional | Youtube
 

7. Cal que estiris amb suavitat per aconseguir que el nus es tensi i que ajustis bé la teva corbata. Ara només et caldrà combinar-la amb una bona americana! I, si tens algun dubte sobre el procés per aconseguir el nus, no pateixis: et deixem un vídeo molt il·lustratiu d'aquesta tècnica a continuació. 

 

Altres classes de nusos 

El nus simple és només una de les classes que existeixen. Tot seguit, descobriràs altres tipologies de nus que poden adequar-se més a una sèrie de camises, vestits i americanes concrets. 

1. El nus doble

Aquest tipus de nus és perfecte per a la gent baixa, perquè la part més ampla es creua dues vegades. Si el vols fer bé, caldrà fer els passos 2, 3 i 4 un parell de cops, fins que obtinguem un nus ben resistent.

 

2. El nus Windsor

Un altre nus ben clàssic, que ofereix un estil anglès molt elegant per a moments en què cal un toc de distinció. S'anomena així gràcies al duc de Windsor, que va ser l'encarregat de popularitzar-lo. Tot i que és una mica més complicat de fer, val la pena. Per aconseguir-lo, caldrà que caigui entre les dues parts del coll i que no deixi veure el botó de més amunt de la camisa. 

 

3. El mig Windsor

En cas que el nus que acabem de mostrar-te no t'acabi de sortir, no et preocupis: aquesta és la versió fàcil del nus Windsor, però també és molt apreciada. Queda molt bé i és ideal per a les corbates que no són gaire gruixudes.

 

4. El nus petit

No tens gaire temps? Doncs el nus petit és perfecte, es tracta de la manera més senzilla de lligar-te la corbata. Es pot adaptar a la perfecció a qualsevol corbata gruixuda, tot i que no acaba de quedar del tot bé amb les camises que tenen el coll més llarg. El més important és fer bé el primer gir de 180 graus.

 

5. El nus papallona

Tens un esmòquing amb un coll de corbatí? Aleshores, el nus papallona és una opció ben senzilla i també elegant. Es pot fer amb moltes variacions diferents, i per tal de dur-lo a terme podem fer servir motius i colors ben diversos.


Comentaris

envia el comentari