YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Arregla't la barba amb aquests senzills quatre passos

Els millors trucs que et permetran dur-la molt ben cuidada

Trucos sencillos para el cuidado de tu barba.
Gaudir d'una barba ben arreglada no és difícil si segueixes aquests passos | Nathon Oski

Cada vegada hi ha més persones que decideixen deixar-se barba. Per tal de dur-ne una de ben arreglada no cal invertir-hi gaire diners i, fins i tot, tu mateix en pots fer el manteniment a casa. Ara bé, cal que la vagis arreglant de forma habitual per tal que es vegi ben cuidada i maca.

Tot i que podria semblar-nos senzill, actualment al mercat hi ha un gran nombre d'olis, cremes, màquines d'afaitar, escumes, retalladores i d'altres productes, tal com ha explicat 'Carácter Urbano'. Per això, posar-te a cuidar-te la barba podria causar confusió i atabalament

Igualment, cada barba s'ha de polir d'una manera concreta perquè en funció de la longitud que tingui els passos seran uns o seran uns altres. Des de barbes llargues fins a barbes incipients, caldrà que estiguem ben informats abans de fer-li retocs per prevenir que la cosa no surti com cal. 

Amb aquesta finalitat, en funció de com de llarga sigui la barba que portes t'expliquem quina és la millor manera d'arreglar-te-la, a través d'uns trucs que no són gens complicats.

CONTINGUT DE L'ARTICLE

1. Què s'ha de fer abans de retallar la barba?

2. Arreglar una barba llarga

3. Arreglar una barba curta

4. Arreglar una barba incipient

5. Com mantenir les barbes i tenir-ne cura

Què s'ha de fer abans de retallar la barba?

Tinguis la barba que tinguis, amb la longitud i l'estil que la caracteritzi, hi ha diversos passos que s'han de seguir abans d'arreglar-la i de retallar-la. Tot seguit, t'expliquem quins són aquests procediments previs per preparar-la:

1. Rentar-la

Rentar-se la barba és un primer pas crucial. Per dur-lo a terme, ens caldrà comptar amb un xampú que humitegi els cabells i no els assequi. Tot i que cada cop hi ha més xampús específics per a les barbes als supermercats, encara és un producte difícil de trobar. Per això, aconsellem que es visiti alguna botiga especialitzada que tingui productes de barberia que et permetin aconseguir un xampú ideal per a cada classe de pell.

2. Assecar-la

Tant a l'hora de raspallar la barba com a l'hora de retallar-la, cal que estigui seca del tot. Per aconseguir-ho, pot anar molt bé assecar-la amb una tovallola i, si queda humida, esperar-nos uns instants per tal que s'assequi completament. Resulta essencial que ens assegurem que està seca del tot per tal de dur a terme els altres passos que vindran.

3. Raspallar-la

Quan la barba s'hagi assecat, ens caldrà raspallar-la. Cal esperar que estigui seca del tot per poder retallar-la i, per això, és més recomanable raspallar-la en el moment en què ja s'hagi assecat.

Per tal de dur a terme aquesta raspallada, haurem de disposar d'una pinta especial que no sigui de plàstic i ens haurem de posar a raspallar-la del tot, en sentit oposat al naixement dels cabells. És important que ens assegurem que estigui ben seca, perquè si ens posem a raspallar-la quan encara està mullada la seva textura es modificarà i l'oli quedarà distribuït d'una altra forma. 

Cómo arreglar barbas largas, cortas e incipientes.
T'expliquem els millors trucs per arreglar qualsevol classe de barba | Sarah Cervantes

 

Arreglar una barba llarga

Quan la barba és llarga, ens confereix personalitat i ens permet obtenir un estil d'allò més singular i personal. Una barba llarga denota virilitat, saviesa i força. Ara bé, per tal de mantenir-la ben maca li calen una cura i un manteniment adequats. Abans de resoldre si ens la volem deixar créixer ens caldrà considerar la forma de cara que tenim perquè, en cas de deixar-nos-la llarga, semblarà que tinguem la cara més gran. Per tant, si tens la cara més aviat ampla o allargada, et recomanem que no optis per una barba d'aquesta mena.

Per tal d'arreglar-nos bé la barba, ens caldrà disposar de:

 • Retalladora

 • Oli per a la barba

 • Tisores

 • Pinta per a la barba

Tot seguit, expliquem quins són els passos que cal dur a terme en cas que es vulgui arreglar una barba que sigui llarga:

1. Donar forma i modelar

Les tisores són la millor eina per tal de donar forma a una barba que sigui llarga. En cas que sigui la primera vegada que et deixes créixer tant la barba, podria ser interessant que el primer cop que li vulguis donar forma vagis a la barberia. Quan un professional ja t'hagi fet el tall, anar-la mantenint serà molt més senzill. Ara bé, en cas que tinguis ganes de modelar-la amb les teves pròpies mans, el millor serà que facis servir unes tisores perquè agafi la forma que tens ganes de donar-li.

2. Retallar els cabells que hagin quedat separats

Amb la finalitat de preservar la forma que la barba ha adquirit al pas número 1, ens caldrà retallar-la més d'un cop cada setmana. Per això, ens anirà bé disposar d'una pinta de barba que ens ajudarà a allisar els cabells i a detectar els cabells irregulars amb més facilitat. També hauríem de tenir a mà unes tisores que ens ajudin a acabar amb el borrissol que hagi pogut quedar separat. Així, conservarem la forma que té.

3. Acabar amb l'excés de borrissol del bigoti i del coll

Un cop hem retallat la barba amb l'objectiu de preservar la seva forma, haurem d'utilitzar la retalladora per tal d'acabar amb els excessos de borrissol del coll. Igualment, ens caldrà retallar el bigoti cap enrere per tal que ens quedi justament al capdamunt del marge superior.

4. Aplicar-hi oli

Per últim, caldrà que hi apliquem oli i que duguem a terme un bon massatge als cabells que arribi fins a les arrels. És important que l'oli vagi penetrant fins a la pell que hi ha sota la barba i que es conservi humida per evitar l'aparició de caspa o que la pell es ressequi.

Arreglar una barba curta

En cas que vulguem deixar-nos créixer el borrissol de la cara, com més llarg sigui més atencions necessitarà. A banda, resulta rellevant que escollim el tall que lluirem en funció de la forma que tingui la nostra cara. Igualment, cal remarcar que les barbes amb una mida llarga o mitjana poden arribar a alterar significativament la forma del nostre rostre. En cas que afaitem de manera notable les galtes, per exemple, estilitzarem les cares que tinguin una forma més rodona.

Si volem arreglar les barbes que són curtes, haurem de disposar de:

 • Pinta

 • Oli per a la barba

 • Tisores

 • Retalladora

Tot seguit, t'expliquem quins són els passos que cal dur a terme amb l'objectiu de tenir cura de les barbes més curtes:

1. Tallar-les amb l'ajuda d'una retalladora

Una gran part de les retalladores tenen la capacitat d'ajustar-se a un grau prou elevat per treballar sobre barbes amb longituds mitjanes, i això permet que siguin força fàcils de retallar. Per començar, caldrà retallar tots els cabells de la barba amb la mateixa longitud. A continuació, ens caldrà dur a terme ajustaments més curts amb l'objectiu de retallar els cabells del coll, les galtes i les patilles.

2. Polir les vores

A continuació, ens posarem a retirar les proteccions i farem ús de les fulles amb l'objectiu de polir les vores que trobem a la zona del coll, així com pel damunt de les galtes i del llavi superior. Aquí no recomanem que es facin servir navalles d'afaitar, perquè a les barbes més llargues les graduacions nítides i les línies rectes del tot podrien desentonar. 

3. Posar-hi oli

Quan la barba ja estigui retallada, ens posarem una mica d'oli als dits i, tot seguit, l'aplicarem a la barba fins que penetri a les arrels. Després, pentinarem els cabells de la barba amb una pinta i, si hi detectem alguna irregularitat, farem servir les tisores.

Arreglar una barba incipient

Està comprovat: el borrissol de la cara que està entre la llargada d'una barba de diversos dies sense afaitar i una llargada mitjana reforça l'atractiu dels homes. Per tant, no resulta gens estrany que la popularitat d'aquest estil de barba hagi augmentat considerablement. Sigui com sigui, per tal de preservar-la sempre en bones condicions és essencial que ens assegurem que queda retallada com cal. 

En cas que ens calgui arreglar una barba de llargada curta, haurem de tenir ben a la vora:

 • Màquina d'afaitar

 • Retalladora

 • Bàlsam especial per després d'afaitar-nos

I ara t'ensenyarem els passos que hauràs de seguir si tens ganes d'arreglar com cal una barba incipient:

1. Permetre que creixi

Quan el borrissol de la cara esdevé més llarg que el rostoll, agafa un aspecte més aviat descuidat. Ara bé, per tal d'arreglar-nos una bona barba incipient cal passar per aquesta etapa. Tot i que la seva aparença podria no ser gaire agradable i que ens podria fer picor, això es pot evitar si retallem la forma que tenim ganes de conferir-li des d'un començament per tal que tingui un aspecte intencional i que no faci pensar que simplement ens hem deixat d'afaitar.

2. Unificar els cabells amb l'ajuda de la retalladora

En el moment en què els cabells ja ens hagin crescut, farem servir la retalladora per unificar-ne la llargada. Tot i que els centímetres canvien en funció de la marca, els haurem de retallar aproximadament un centímetre. Quan ja haguem fet això, situarem la retalladora en un programa que sigui més curt i procedirem a afinar tant el borrissol del coll com les patilles. Igualment, aprimarem les zones que tinguin un aspecte excessivament gruixut.

3. Afaitar la zona del coll

Per últim, esculpirem la zona del coll amb l'ajuda del gel per després d'afaitar-se i amb la màquina d'afaitar. Per tal d'aconseguir-ho, primer de tot començarem a la zona mitja del coll, la que queda immediatament a sobre de la nou. Des d'aquí, seguirem pels laterals fins a la zona del lòbul de cada orella. Per tenir més clars els límits d'aquesta zona, hi ha un truc: ens podem mirar al mirall inclinant el cap cap enrere, i aleshores si ho hem fet bé la part afaitada hauria de dibuixar una corba suau que vagi des del lòbul d'una orella al de l'altra.

4. Utilitzar el bàlsam

En el moment en què ja t'hagis afaitat el coll i hagis passat la retalladora per tota la zona del voltant de la barba, és important procedir a l'aplicació d'un bàlsam que estigui pensat per aplicar-se després d'afaitar-se, per tal que calmi i hidrati tota la zona que has afaitat.

Trucos para el cuidado y mantenimiento de la barba.
Aprèn a mantenir la teva barba i a tenir-ne cura sense grans complicacions | Christoffer Engström

 

Com mantenir les barbes i tenir-ne cura

Quan ja tenim la barba ben arreglada, cal que duguem a terme determinats passos cada dia perquè es conservi com al començament i el seu aspecte sigui immillorable. Caldrà anar repetint aquests passos durant tota la setmana, i és important que els incorporem també als nostres hàbits d'higiene.

Cal tenir en compte que és fonamental rentar-la sovint, unes 4 o 5 vegades per setmana com a mínim. A l'hora de dutxar-nos, és important que fem servir xampú especial per a la barba i que sigui de bona qualitat, perquè ens ajudarà a rentar i eliminar qualsevol possible resta de menjar i també la pell morta que podria generar molèsties i picor.

Després de dutxar-nos, és important que ens assequem la barba suaument, sense fer gaire pressió i fent petits cops amb la tovallola, per tal que no se'ns obrin les puntes.

Quan ja estigui neta i seca li haurem d'aplicar un oli de barba, que farà que els cabells ens quedin més suaus i més hidratats, evitant així que s'assequin.


Comentaris

envia el comentari