La platja de la Barceloneta, la més popular a Instagram

La platja de la Barceloneta lidera aquest rànquing sent l'única catalana entre les deu primeres

Las 10 playas de España más populares en Instagram
Instagram és l'eina perfecta per saber quines platges són més populars | Arxiu

Les fotografies que pengem a Instagram s’estan convertint en la millor manera de conèixer quines són les platges espanyoles més visitades en els últims anys. I és que la plataforma digital permet saber quins llocs són tendència entre els turistes. 

Compartir a quina platja estem prenent el sol o banyant-nos s’està convertint en un fet d’allò més quotidià. Cada dia veiem com amics, familiars i famosos presumeixen de les millors vacances de la seva vida a la platja amb fotos espectaculars a la sorra i davant del mar.

Gràcies als milers de fotos pujades i a l’ús de hashtags podem saber quines són les costes més visitades del litoral espanyol, entre les quals a la primera posició trobem la platja de la Barceloneta.

La platja de la Barceloneta la més popular de l’estat

Amb 708.089 mencions a Instagram,  la Barceloneta  lidera la llista de platges més populars d’Espanya. Aquesta platja de 578 metres situada a Barcelona rep cada any milers de turistes d’arreu del món. Aquests aprofiten la visita per compartir amb els seus seguidors que són uns privilegiats en poder gaudir de la seva sorra i les seves aigües.

La platja de la Barceloneta és la més popular d'Espanya a Instagram.
La platja de la Barceloneta és la més popular d'Espanya a Instagram. | Instagram @northmanprince

Moltes són les raons que fan tan atractiva la platja barcelonina. Un dels principals motius és que té un fàcil accés amb transport públic, tant en metro com en autobús. Un altre és que es troba molt a prop dels principals atractius de la ciutat com el Barri Gòtic, La Rambla o la Sagrada Família.

A més, la platja ofereix diferents espais per qui vulgui fer esport, ja que té pistes de volei platja, taules de ping-pong o llocs per fer fitness a l’aire lliure. I per qui no s’hagi dut el seu propi llibre en pot agafar un a la 'biblio-platja'.

Un llistat de les 80 platges més etiquetades

El buscador de lloguers vacacionals i d’apartaments Holidu és qui ha realitzat aquest estudi per saber quines són les platges més populars d’Espanya. Per fer-ho ha comptat  els cops que s’han repetit els hashtags #playa o #beach i en el que apareixen les 80 platges d’arreu de l’estat. Entre les 10 més famoses, a més de la platja catalana,  hi ha 5 a les Illes Balears, 2 a Canàries i 2 a Andalusia.

Sa Tuna a Begur i Sa Caleta a Lloret de Mar entre les més populars

Dues platges catalanes més es troben entre les platges espanyoles més compartides. Són la Cala Sa Tuna a Begur i Sa Caleta a Lloret de Mar. Totes dues són molt etiquetades  a la xarxa social perquè són un exemple perfecte del tipus de cala petita amb aigües transparents que podem trobar a la Costa Brava. 

Cala Sa Tuna
Imatge de Cala Sa Tuna | Arxiu

Sa Tuna és una petita platja que es troba a un poble mariner com és Begur, on els seus visitants encara poden veure les barques varades a la seva sorra. A més, al seu voltant hi ha un camí de ronda rodejat de natura. Sa Caleta és també una platja de pescadors que està coronada per un castell d'estil neomedieval que dóna a la platja una imatge encara més pintoresca. 


Comentaris

envia el comentari