El Grup Bon Preu elimina 38 tones de plàstic durant el 2018

Per aconseguir-ho el grup de supermercats ha optat per substituir el plàstic per alternatives compostables com la cel·lulosa de paper o materials reciclables com el cartró

Bon Preu ha aplicat mesures de reducció i subtitució del plàstic per alternatives compostables
Bon Preu ha aplicat mesures de reducció i substitució del plàstic per alternatives compostables | CEDIDA

Conscients amb l'excés de plàstic que s'utilitza i es genera per a l'embalatge dels diferents productes que es comercialitzen, les cadenes de supermercats intenten buscar alternatives i estratègies per tal d'evitar-ho. El Grup Bon Preu n'és una de les cadenes que busca una solució i per això està treballant amb els seus proveïdors per poder reduir la quantitat de plàstics als seus establiments i ajudar a fomentar el respecte al medi ambient.

Així doncs, Bon Preu ha tancat l'exercici del 2018 havent aconseguit eliminar un total de 38 tones de plàstic. Aconseguir eliminar tant de plàstic no és una tasca fàcil i per a fer-ho s'han hagut de buscar diverses solucions pel que fa a l'embalatge dels productes.

Bon Preu ha substituït els alvèols de plàstic pels alvèols de cel·lulosa
Bon Preu ha substituït els alvèols de plàstic pels alvèols de cel·lulosa | CEDIDA

 

S'han eliminat alvèols i envasos de plàstic  

La cadena de supermercats va decidir eliminar els alvèols de plàstic de fruites i verdures i el van substituir per alvèols de cel·lulosa comportant una reducció de 20 tones de plàstic a l'any. A més, també han eliminat les safates de plàstic de diverses referències i han eliminat els envasos de plàstic del 85% de la fruita i verdura ecològica que suposa la reducció de gairebé 18 tones de plàstic l'any.

També s'ha modificat la malla de les taronges de km 0 on s'ha substituït la banda típica de plàstic per una banda que redueix la utilització del plàstic fins a un 41%, el que representa un estalvi de 600 quilograms de plàstic l'any.

Es vol introduir el paper d'herba

El Grup vol aconseguir sumar 20 tones de plàstic més l'any a les 38 ja retirades del 2018 i, és per això que està treballant per incorporar novetats com el paper d'herba que s'utilitzarà en l'embalatge de tomàquet ecològic. Aquestes safates compten amb un 40% d'herba barrejada amb fibres de fusta i destaquen pel baix impacte mediambiental que té la seva fabricació on s'aconsegueix reduir significativament el consum d'aigua i energia.


Comentaris

envia el comentari