YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les botigues de la cadena Tiger, prop de la ruïna

Imagen de la fachada de una tienda Tiger
La companyia Tiger tanca el 2018 a punt de fer fallida | CatalunyaDiari.cat

La campanya de Nadal és clau pel comerç, sobretot en empreses que es dediquen al 'retail'. Una sola errada durant aquesta època pot representar un malson financer per a qualsevol empresa, segons explica 'La Coctelera'. És el cas de les populars botigues Tiger, de la cadena danesa 'Flying Tiger Copenhaguen'. Malgrat els esforços per acabar l'any amb bons resultats, la firma no ha aconseguit remuntar els seus beneficis. 

  • També et pot interessar: Les 13 coses que has de saber per triomfar a les rebaixes

El futur de Tiger, en mans d'un préstec

Les vendes de Nadal de Tiger han quedat lluny de les seves previsions. Els costos fixos de l'empresa creixen pel gran augment d'obertures a les quals ha fet front l'últim any, però en canvi la seva rendibilitat és cada vegada més baixa. Aquest desequilibri ha portat Tiger a un pas de fer fallida mentre espera un possible préstec de 150 milions d'euros.

 

Si bé la companyia danesa va facturar 5.000 milions de corones, corresponents a 714 milions d'euros, no cobreix despeses de les botigues ni pot assumir el seu deute, conseqüència també de la caiguda del marge net al qual l'empresa ve enfrontant-se des de 2013, d'un 8,3% en aquelles dates, a una caiguda fins al 0,1% el 2017.

 

980 botigues a 30 països del món

El producte de Tiger és potent i ha aconseguit crear marca i ser reconegut arreu. El disseny nòrdic d'articles de decoració i estil de vida i, sobretot, els seus preus low-cost, la majoria per sota dels cinc euros, van contribuir a un ràpid creixement de l'empresa i la seva popularitat.

 

A més, vista la davallada del seu marge el 2016, la firma va apostar per invertir en un ambiciós pla d'expansió per Europa. El resultat són el total de 980 botigues de la firma, repartides en 30 països del món, segons informa Okdiario.

 

 

Tiger va centrar-se sobretot en Espanya, on hi ha actualment 120 botigues distribuïdes entre grans i mitjanes ciutats, que donen feina a aproximadament 200 persones. En aquest cas però, molts dels establiments van obrir-se associats a ‘joint-ventures’, pel que comparteixen el risc amb Zebra, la societat matriu de Tiger al país.

 

Fachada de tienda Flying tiger
Flying Tiger Copenhaguen té 980 establiments a 30 països | CatalunyaDiari.cat

Amazon, un potent competidor

El gegant Amazon és un altre dels punts febles de Tiger i de tots els models tradicionals de 'retail'. Les noves generacions prioritzen les compres 'online', que els proporcionen rapidesa i comoditat a més de preus igualment molt competitius. 

 

 

Aquest factor, sumat als pèssims resultats de la campanya de Nadal, els seus marges mínims i els deutes que acumula, han portat a la danesa Tiger d'una màxima expansió a un risc imminent de suspensió de pagaments, tot i que la firma encara no s'ha pronunciat sobre el seu pla a seguir.


Comentaris

envia el comentari