URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

La cadena DIA retira milers de llaunes de sardina per possible contaminació

Els productes afectats són els del lot 2694L, que els clients poden retornar a qualsevol establiment del grup

Les llaunes de sardines de la marca DIA eren fabricades per l'empresa Cofisa | Catalunyadiari.cat

 

El Grup DIA ha retirat del mercat un lot de 24.576 llaunes de sardines amb oli d'oliva en conserva de la seva pròpia marca, fabricat per Cofisa, Conservas de Peixe da Figueira S.A., per un possible defecte d'esterilització d'algunes de les llaunes i «únicament com a mesura preventiva». La companyia, tal com explica 'España Diario', ha informat en un comunicat que es tracta del lot 2694L amb caducitat el juliol de 2023, que es va distribuir a diferents establiments de la companyia a Espanya i Portugal.

L'empresa ha reiterat que es tracta d'una mesura preventiva fruit de les anàlisis que la companyia realitza, de forma periòdica, a tots els productes, els d'alimentació inclosos. Tot i això, des de la companyia, s'ha indicat que tots els clients que hagin comprat alguna llauna d'aquest lot podran tornar-lo a la seva tenda més propera, o bé, si tenen algun dubte, es poden dirigir al Servei d'Atenció al Client, o consultar-ho a la seva pàgina web.

Detectat en un dels més de 500.000 anàlisis que realitzen

DIA ha lamentat «profundament» els inconvenients que hagin pogut causar als seus clients i ha avançat que seguirà treballant per mantenir els «més alts» estàndards de qualitat i seguretat alimentaria en tots els seus processos.

DIA realitza nombroses anàlisis internes i externes en laboratoris acreditats | Cedida

El 2018, la companyia va dur a terme a Espanya i Portugal més de 500.000 anàlisis internes i més de 10.000 anàlisis externes en laboratoris acreditats, han detallat les mateixes fonts.

DIA va ser expulsada de l'Ibex 35 al desembre

La companyia no viu el seu millor moment després de la confirmació de la seva expulsió, el passat mes de desembre, de l'Ibex 35. En concret, va ser el dia 10 de desembre quan el Comitè Assessor Tècnic de l'Ibex es va reunir i va decidir que DIA havia d'abandonar el grup de les 35 empreses amb més liquiditat que cotitzen a la borsa en el panorama espanyol.

Durant aquella jornada històrica per al DIA, els inversors van castigar la companyia fent caure les seves accions fins a un 8%. Convertint-se en l'empresa de l'Ibex que va patir una major davallada del seu valor assolint mínims històrics i arribant als 0,51 euros. S'ha de tenir en compte que uns mesos enrere DIA ja havia patit una altra de les seves majors caigudes en borsa. Va ser en aquest moment quan es va començar a parlar d'un tancament de comptes al 20148 molt crític per a la companyia. En aquella ocasió, les accions van caure fins a un 30% i l'acció va arribar a tenir un valor d'1,27 euros.


Comentaris

envia el comentari