Muntatge d'una carretera amb moto, casc i mitja cama d'un motorista i el logotip de la DGT

Si t'has plantejat treure't el carnet de moto a Espanya, has de saber això

La DGT ha inclòs canvis als permisos A1 i A2 de conduir

Els permisos de conduir són complicats. A això, a més, cal sumar totes les modificacions que va implementant la Direcció General de Trànsit amb el pas del temps. En aquest cas, hi ha hagut canvis pel que fa al carnet de moto.

Les proves per accedir als diferents tipus de permís per conduir motocicletes han canviat de manera lleugera de manera recent. L'objectiu és simplificar, així com agilitzar, l'obtenció d'aquests permisos que dista del permís B de cotxe.

Des de la DGT han introduït modificacions tant a l'examen del carnet A2 com a l'A1. Al permís A no, pel fet que es tracta d'una convalidació de l'A2 després de tenir dos anys d'experiència amb aquest.

Aquests són els canvis anunciats per la DGT sobre el carnet de moto

Des de la Direcció General de Trànsit, amb l'objectiu de simplificar l'obtenció del carnet de moto als alumnes, han implementat canvis als exàmens que resulten interessants. Sobretot, si vols treure-t'ho aviat o estàs a punt de dur a terme la prova.

Muntatge d'un motorista amb proteccions a un circuit i una rodona amb un motorista donant un senyal
La DGT ha implementat canvis als exàmens de moto | Getty Images Signature, Nomadsoulphotos

Aquests canvis estan relacionats amb el temps dels exàmens, així com amb el nombre de proves que s'han de fer per aconseguir el permís i un altre tipus de qüestions pràctiques relacionades fins i tot amb els funcionaris que participen a la prova.

Aquesta idea de dur a terme modificacions a les proves ha partit de la Confederació Nacional d'Autoescoles, també coneguda com a CNAE per les sigles. Després, des de Trànsit han recollit el testimoni per implementar els canvis sol·licitats, com ja es pot veure.

La durada de l'examen canviarà

Un dels canvis més interessants és la modificació en la durada de l'examen per obtenir el carnet de moto. Després de la insistència de la CNAE, la DGT va decidir reduir el temps de l'examen pràctic. Ara passarà de 35 a 30 minuts.

Tot i que no és un canvi significatiu, sí que és important destacar-ho. Un altre canvi està relacionat amb el temps mínim que ha de durar la prova, que passa a ser de 15 minuts.

Anteriorment, en alguns casos, si l'examinador ha comprovat que l'examinat tenia pràctica en la matèria, podia escurçar la durada de la prova. A partir dels nous canvis això ja no podrà ser així.

Canvis per als funcionaris

D'altra banda, els canvis realitzats per part de la DGT afecten també de manera directa els funcionaris que duen a terme l'examen. En aquest sentit, es limitarà a 10 el nombre màxim d'exàmens que poden fer cada dia.

Muntatge d‟un circuit de conduir amb cons taronges i una rodona amb les mans d‟una persona apuntant en un paper
Els canvis també afectaran els examinadors | Pexels, Nomadsoulphotos

Així mateix, amb l'objectiu de reduir l'espera per aconseguir convocatòria d'examen per al carnet de moto, els funcionaris que hagin aprovat els cursos de qualificació per a examinadors podran fer diverses tasques per alleugerir la càrrega de l'examinador.

Equipament obligatori per fer l'examen de carnet de moto

També és interessant recordar quin equipament és obligatori per examinar-se del permís de conduir motocicletes. En aquest cas, els elements que ha de portar l'examinat són les botes, el casc, les genolleres, els guants i un peto de seguretat.

D'altra banda, també és important conèixer què passa respecte als intercomunicadors. És a dir, aquells aparells que l'examinador fa servir per comunicar-se amb l'examinat en qüestió.

En aquest sentit, des de la DGT recorden que no es permeten els intercomunicadors que l'examinador hagi d'instal·lar o manipular ell mateix al casc de l'examinat. Tampoc els que tinguin un micròfon ubicat gaire a prop de la boca de l'examinat. D'altra banda, aquells intercomunicadors connectats per Bluetooth només es podran utilitzar sota el consentiment previ de la DGT.