Arriben a Espanya centenars de quilos de carn de vaca malalta des de Polònia

Les comunitats que han rebut aquesta carn són Madrid, País Basc i les Illes Balears

Vacas
Acitvats els protocols d'alerta| CatalunyaDiari.com

La Comissió Europea ha confirmat la notícia alimentària més preocupant d'aquest 2019: Polònia ha exportat carn en mal estat de vaques malaltes a uns 10 països de la Unió Europea, entre ells Espanya. La confirmació arribava aquest divendres, tot i que les autoritats europees asseguren que la carn és «no apta per al consum humà».

La capital de Polònia activava l'alerta a mitjans de setmana, ja que s'havien dut a terme controls veterinaris no adequats per una carn que ha arribat finsa deu països: Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Hungria, Letònia, Lituània, Portugal, Rumania, Eslovàquia i Suècia.

La Comissió assegura que està en contacte molt proper amb les autoritats poloneses, encarregades d'investigar el cas. En aquest sentit, continuen buscant tota aquesta carn distribuïda per Europa i, a la vegada, un equip d'auditors europeus viatjaran fins a Varsòvia la pròxima setmana per «analitzar la situació sobre el terreny».

Illes Balears, País Basc i Madrid, les zones d'Espanya on ha arribat la carn

Carne

Tres comunitats d'Espanya han rebut la carn | CatalunyaDiari.com

 

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha confirmat l'arribada a Espanya de 367,58 quilos de carn de vaques malaltes exportada per Polònia, distribuïda a Balears, País Basc i Madrid, i ha instat les comunitats a prendre les mesures oportunes per a la seva retirada.

En una nota, l'Aecosan ha explicat que dimarts passat Polònia va notificar, mitjançant el RASFF (Sistema Ràpid d'Alerta d'Aliments i Pinsos), un expedient després que l'empresa ELKOPL sp. Z. o. o. informés que no tenia constància que s'haguessin complert els processos d'inspecció post mortem en la carn produïda els dies 10, 11, 12 i 14 de gener, han informat fonts del Ministeri de Sanitat.

Els llistats de distribució subministrats a través del RASFF inclouen les empreses destinatàries a Espanya, nom de producte enviat i dates d'enviament i, segons la informació rebuda, la quantitat total de 367,58 quilos. A

Tota aquesta informació s'ha transmès, a través de la xarxa d'alerta nacional, a les autoritats competents de totes les comunitats autònomes per a la presa de mesures oportunes de retirada del producte, segons la nota de la Aecosan.


Comentaris

envia el comentari