Carrefour inclourà zones ‘outlet’ de roba i augmentarà els productes ‘bio’ als seus supermercats

La cadena de supermercados francesa pretende apostar por una gran remodelación par aganar en eficiencia en sus supermercados

Imagen de archivo de un hipermercado Carrefour
Imatge d'arxiu d'un hipermercat Carrefour | CatalunyaDiari.com
 

Carrefour segueix intentant millorar la rendibilitat del seu negoci per tal de posar-se a l’alçada de competidors com Lidl o Mercadona a Espanya. La cadena de supermercats francesa havia apostat fort per la compra ‘online’, que era un dels punts claus del seu model de negoci, però amb l’arribada d’Amazon i de totes les possibilitats que fica a l’abast de qualsevol, Carrefour ha vist com els seus esforços quedaven visiblement perjudicats.

És per això que la cadena ha decidit engegar una nova estratègia i remodelar les seves sucursals per tal d’obtenir l’eficiència que fa tant temps que anhela. Almenys això és el que ha explicat Alain Rabec, director executiu de la marca, al mitjà francès ‘Le Figaro’.

També va explicar que el pla estratègic en el qual treballen actualment passa per reformar el 5% de la superfície de tots els seus hipermercats abans de l’any 2022, per tal de poder destinar-la a nous i variats usos.

Creació de zones ‘outlet’

Una de les principals novetats recau en incorporar un nou espai a tots els supermercats que reculli i aglutini tota la roba que no s’ha venut en passades temporades, tal com informa ‘Vozpópuli’. A més, també pretenen incloure altres productes que no estan relacionats amb l’alimentació.

El primer país que comptarà amb aquests avenços serà França, on està previst que a finals d’aquest any s’hagi incorporat la zona ‘outlet’ a un total de 12 supermercats. Però aquesta estratègia sembla que no és del gust de tothom, i ja ha rebut nombroses crítiques.

L’especialista en distribució Jacinto Lorca, per exemple, creu que «aquest tipus d’ofertes més semblants d’un mercat, amb roba d’una altra temporada, no solen ser efectives a l’hora de fidelitzar consumidors». També ha afegit que no veu viable l’estratègia «perquè en tendes Carrefour els clients prioritzen la compra d’alimentació».

Ampliació de la gamma ‘bio’

Però aquest aspecte no li ha passat per alt a la cadena d’origen francès. I és que a banda de crear aquestes noves zones ‘outlet’, també tenen pensat ampliar la llista de productes ‘bio’ que ofereixen.

Per atreure clients cap aquest nou tipus de productes, Carrefour ja compta a utilitzar «polítiques de preu, promoció i fidelització» per tal de popularitzar encara més el consum d’aquest tipus d’aliments. D’aquesta manera, pretenen augmentar el seu volum de negoci ecològic des dels 1.300 euros actuals fins a un total de 5.000 milions d’euros l’any 2022.


Comentaris

envia el comentari