IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚨 El Govern confirma que decretarà un toc de queda nocturn a Catalunya

Carrefour té un nou sistema de traçabilitat amb 'blockchain'

La cadena de distribució utilitza per primer cop a Espanya aquest sistema que permet que el client segueixi el rastre d'un article

Carrefour, se convierte en la primera cadena de supermercados en aplicar el sistema 'blockchain'
Carrefour és la primera cadena que aplica el sistema 'blockchain' | CATALUNYADIARI.CAT

Carrefour ha tret al mercat el primer sistema de traçabilitat alimentària 'blockchain' d'Espanya. Ho ha provat amb el pollastre de corral criat sense tractaments antibiòtics. Es tracta d'una tecnologia d'emmagatzematge i transmissió d'informació que permet seguir el rastre d'un article en totes les etapes de producció, transformació i distribució, tot arribant als nivells màxims de seguretat alimentària.

Només es necessita un codi QR

Per fer funcionar el sistema 'blockchain', s'ha inclòs un codi QR a l'etiqueta de l'envàs del pollastre de corral 'Calidad y Origen' que s'escaneja a través del mòbil. D'aquesta manera, el consumidor pot llegir la informació del producte: la data de naixement del pollastre, la manera com s'ha criat, la ubicació de la granja, els aliments que ha menjat, el procés d'envasament o la data d'arribada a Carrefour.

La tecnologia 'blockchain' aplicada al sector de la distribució té molts beneficis. D'una banda, els consumidors satisfan les seves necessitats en oferir-los més visibilitat sobre la seguretat alimentària, confiança i garantia sanitària. D'altra banda, alguns dels avantatges sobre el producte són l'accessibilitat immediata a la informació, el control i l'eficàcia. I, finalment, el proveïdor pot tenir una visió general de tot el procés de distribució i posar valor a la qualitat del producte.

Líder en la transició alimentària

Segons el director comercial d'alimentació de Carrefour, Jorge Ybarra, «Convertir-se en el líder de la transició alimentària per a tothom és l'ambició que té Carrefour, i la utilització de la tecnologia 'blockchain' ens permet avançar en la realització d'aquest objectiu, ja que respon a una prioritat de grup: garantir als consumidors la traçabilitat dels nostres productes amb total transparència».

D'aquesta manera, la cadena francesa és pionera en la utilització d'aquesta tecnologia. L'aposta de Carrefour pel 'blockchain' alimentari s'ampliarà durant els mesos vinents, ja que l'empresa de distribució té previst aplicar aquesta tecnologia de manera progressiva a altres productes de 'Calidad y Origen'.


Comentaris

envia el comentari