Carrefour rep una denúncia per oferir carn de conill a preus baixos

Diverses organitzacions agràries acusen la cadena francesa de no respectar la llei de l'oferta i demanda

Carrefour, en el ojo del huracán por los precios de sus productos de carne de conejo
Carrefour es troba enmig d'una gran polèmica pels preus de la seva carn de conill | CatalunyaDiari.cat

La coneguda cadena francesa de supermercats Carrefour es troba enmig d'una nova polèmica, després d'oferir carn de conill a uns preus que poden arribar a ser fins i tot un 50% més econòmics que el valor al qual es distribueix actualment aquest producte a França. Una acció que diverses organitzacions agràries i associacions de criadors han considerat competència deslleial. 

Entitats com Asaja, COAG, UPA, Conacun i Cuniber han denunciat que Carrefour pretén «enfonsar el mercat» bombardejant-lo amb ofertes que la resta de distribuïdors no poden oferir. Per això, han emès un comunicat per fer pública la situació, i denunciar les «pràctiques abusives» existents. 

«Està destrossant valor a la cadena», lamenten els afectats, que també asseguren que la situació els podria generar un «greu perjudici». Per solucionar els problemes, demanen que la cadena francesa es replantegi la seva estratègia, i torni als valors normals del mercat.

Acusen la cadena francesa de no respectar la llei

Les entitats mencionades han assenyalat que l'actual «greu carència del producte» hauria de servir perquè Carrefour canviï els seus preus, per respectar d'aquesta manera la llei de l'oferta i la demanda. En concret, els afectats han aconsellat que s'imitin els preus que els mateixos establiments de la cadena tenen a França, que ajuden a potenciar la «sostenibilitat» de les granges de conills del país veí. 

Oferta de carne de conejo que se puede encontrar en Carrefour
Una de les polèmiques ofertes de carn de conill que s'ha pogut veure a Carrefour | Carrefour

 

Exigeixen més controls per part de l'autoritat competent

De la mateixa manera, les organitzacions denunciants han aprofitat per exigir al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) un reforçament dels controls, per comprovar la legalitat de les pràctiques comercials de Carrefour, «com més aviat millor». Insisteixen que la política de preus que segueix la cadena francesa implica dinàmiques comercials «suposadament abusives», que representen un incompliment de les exigències estipulades a la Llei de la Cadena Agroalimentària. 

A l'espera de saber quines decisions es prendran des de l'Agència d'Informació i Control Alimentari (AICA), les entitats amenacen de prendre mesures «contundents i immediates» perquè el problema rebi una solució ràpida i indefinida. 


Comentaris

envia el comentari