Catalunya és la segona regió amb més turisme d’Europa

L’any 2016 van haver-hi més de 80 milions de pernoctacions de turistes

Imatge aèria de Barcelona
Imatge aèria de Barcelona | Cedida

L'Oficina Europea de Turisme, coneguda com a Eurostat, ha publicat l'anuari sobre les regions de la Unió Europea, en el qual Catalunya apareix com la segona regió d'Europa que registra més turisme, només superada per les Illes Canàries i just per davant de Jadranska Hrvatska, una petita regió costanera de Croàcia.

Segons aquest informe, l'any 2016 Catalunya va tenir 78,9 milions de pernoctacions d'estrangers, el que suposa un increment de 4,3 milions respecte a l'any 2015. Les Canàries, per la seva banda, lidera la classificació amb més de 100 milions de pernoctacions l'any. A més, entre els deu primers també s'hi troben altres regions espanyoles com les Illes Balears, Andalusia i el País Valencià.

Tot i això, el país que registra més pernoctacions turístiques és França, en gran part gràcies a l'Illa de França, la regió en la qual es troba París i que se situa al quart lloc de rànquing. Per la seva banda, Espanya es situa en el tercer lloc, per davant d'Itàlia, Regne Unit i Alemanya. Pel que fa al total de la Unió Europea, va ser la regió mundial més visitada l'any 2017 amb la meitat dels 1,32 bilions de turistes internacionals. Les dades del 2017 en l'àmbit regional, però, encara no s'han publicat.

Gràfic de les cinc regions d'Europa amb més pernoctacions hoteleres l'any 2016
Gràfic de les cinc regions d'Europa amb més pernoctacions hoteleres l'any 2016 | Eurostat

S'incrementa el turisme però baixen les pernoctacions

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, Catalunya ha liderat aquest any el creixement del turisme al conjunt de l'Estat. Només el passat mes de juliol, es van superar els 2 milions de turistes, un increment del 3% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Aquestes dades, a més, canvien la tendència a la baixa que s'anava produint per la situació política des de la passada tardor i certifiquen que amb 8,6 milions de persones ja s'ha recuperat una xifra similar a la de l'any anterior, només un 0,84% menys.

Tot i això, les pernoctacions hoteleres van disminuir, com a la resta de l'Estat. Això significa que, malgrat que vinguin més turistes, aquests es queden menys nits a l'hotel. Pel que fa a l'origen dels turistes, Catalunya és la tercera opció per als residents a Espanya i la segona per als estrangers, sobretot per viatgers provinents del Regne Unit i Alemanya.


Comentaris

envia el comentari