Imatge d'un centre comercial.

El centre comercial de tota la vida que acaba de tancar per sempre a Espanya

Els clients es queden sense un dels seus centres comercials de referència

De manera oficial i des de fa només uns dies, Espanya compta amb un centre comercial menys. I tot i que el seu tancament estava anunciat des de fa uns quants mesos, la notícia ha suposat un autèntic sotrac per als clients que tenien per costum passar-hi els dissabtes. 

Per sort, però, no és a Catalunya. Parlem d'El Corte Inglés ubicat al centre de Valladolid. Després de gairebé 3 dècades d'història, la ciutat castellana s'acomiada oficialment d'un dels centres comercials més emblemàtics de la ciutat. I ho fan a contracor, perquè fins a l'últim dia els veïns han fet pressió per a mantenir-lo obert. 

Un adeu a contracor

Des del 28 de febrer, els val·lisoletans han perdut la possibilitat d'efectuar les seves compres a El Corte Inglés del carrer Constitució de Valladolid. Com explicava el director de comunicació a El Español, l'establiment havia estat venut a una altra companyia i havia de tancar les portes.

Entre els seus plans, només es contemplava la possibilitat que es mantingués obert durant la campanya de rebaixes i Nadal, per facilitar les compres dels clients. Encara que una vegada finalitzades aquestes dates, el final del centre comercial estava dat i beneït. 

Imatge del logotip d''El Corte Inglés'
Després de mesos d'espera, finalment ha arribat el moment del tancament | El Corte Inglés

De moment, es desconeix quin nou ús tindran les instal·lacions, però alguns mitjans asseguren que es podrien fer servir per donar-li un ús mixt. D'aquesta manera, encara caldrà esperar per veure què passa.

I encara que les raons que han motivat aquest tancament es desconeixen amb claredat, sí que se sap que portarà beneficis. Això és perquè els beneficis resultants de la venda seran invertits a l'altre El Corte Inglés de Valladolid, l'ubicat al carrer Zorrilla. Així, es pretén millorar tot el conjunt del centre mitjançant la renovació d'alguns espais i la inclusió de serveis especials, com ara el Club Gourmet.

Altres beneficis

Per si no n'hi hagués prou, la inversió també suposarà altres millores, a banda de les esmentades anteriorment. Entre elles, la construcció d'una nova cafeteria i una, encara més àmplia, oferta de moda amb peces, calçat i accessoris d'allò més innovadors.

Així mateix, s'espera que la zona d'electrodomèstics del complex comercial pateixi algunes variacions, encara que, de moment, es desconeix fins a quin punt afectaran aquests canvis el complex. Per tant, el tancament de l'altre El Corte Inglés podrà resultar ser una empenta positiva per a l'altra que encara continua oberta.

Foto del logo d'El Corte Inglés damunt d'un edifici.
El tancament d'un suposarà la millora de l'altre | Getty Images

Què passarà amb els treballadors?

Una de les preguntes més freqüents, tant fa uns mesos com ara, tractava sobre el futur laboral dels treballadors d'El Corte Inglés, que ara està tancat. Per sort, la companyia ja va aclarir què passaria amb el personal de les botigues.

La plantilla, que està formada per 172 treballadors, segueix preservant la feina, encara que en altres centres de la mateixa cadena. Al seu moment, el director de comunicació va aclarir que: «Està a l'ADN de la nostra companyia. Som una empresa amb vocació de preservar la feina i els empleats, és la política històrica de l'empresa».

Per això, s'espera que els treballadors siguin ubicats als següents establiments: El Corte Inglés del Passeig Zorrilla, el Supercor del carrer Pont Penjoll, l'Outlet de El Corte Inglés al Centre Comercial Monestir, els dos Sfera i l'Hipercor situat a Rierol de l'Encomana.

Tot i això, cal destacar que encara no ha transcendit res sobre el futur laboral dels 53 treballadors aliens a El Corte Inglés. Encara que, també el director de comunicació, va confirmar que faria el possible perquè aquests no perdessin els seus llocs de treball, encara que es tractés d'una decisió que no estigués a les mans.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!