Cervesa i llevat: 11 beneficis per a l'organisme

Examinem les propietats més interessants d'aquesta beguda

Descubre los múltiples beneficios de la cerveza.
La cervesa té diversos efectes positius per al cos | Elevate

Segur que alguna vegada has sentit a parlar dels beneficis diferents que ens pot proporcionar el fet de consumir cervesa sense alcohol o llevat de cervesa. Ara bé, ignorem del cert quins són aquests beneficis o per què es produeixen. Tot seguit, examinarem les virtuts per a l'organisme d'aquestes begudes alcohòliques i mirarem també com poden influir positivament a l'hora de tenir una pell i uns cabells ben brillants.

 

CONTINGUT DE L'ARTICLE

1. Avantatges que aporta el consum de llevat de cervesa 

2. Virtuts de la cervesa sense alcohol

3. Propietats per als cabells que té la cervesa

4. Virtuts per a la pell que confereix la cervesa

 

Avantatges que aporta el consum de llevat de cervesa

Tal com ha explicat 'Carácter Urbano', darrerament els investigadors han dut a terme alguns estudis que han revelat que consumir llevat de cervesa té molts avantatges per al cos humà. Per exemple, ajuda a reforçar les defenses, millora les digestions i prevé la diarrea, entre altres.

Igualment, el llevat de cervesa també ens proporciona fibra, minerals, vitamines i proteïnes. Per això, és un complement ideal per a la nostra dieta, que ens aporta nutrients molt necessaris.

Tot seguit, examinarem de manera més detallada quins són els avantatges de consumir llevat de cervesa.

1. Ajuda a millorar el nivell de sucre a la sang

Si afegim alguna cullerada de llevat de cervesa als plats que prenem, podem aconseguir que s'equilibrin i disminueixin els nivells de sucre que hi ha a la sang. Les investigacions dutes a terme amb individus que tenen diabetis han permès veure que el llevat de cervesa ajuda a reduir de manera notable la quantitat de sucre que hi ha a la sang i que contribueix a millorar la sensibilitat a la insulina, cosa que permet que sigui més eficient i que evita l'increment de sucre a la sang. 

Igualment, un altre motiu que fa que el llevat de cervesa contribueixi a millorar la quantitat de sucre a la sang dels individus diabètics segurament és la fibra que conté, que afavoriria la reducció de l'absorció del sucre a la sang i contribuiria a mantenir els seus nivells de manera constant.

2. Reforça les defenses

Hi ha diversos estudis que han revelat que el llevat de cervesa podria constar de propietats que ajuden a reforçar el sistema immunològic. Igualment, hi trobem grans dosis de seleni, que és un mineral que consta de beneficis antioxidants que també contribueixen a enfortir les defenses. 

Únicament amb dues cullerades de llevat ja se satisfan el 90% de les necessitats de seleni, cosa que ens ajuda en els casos de patir una infecció respiratòria, un refredat o alguna altra situació que contribueixi a abaixar les defenses del cos.

3. Afavoreix la salut ocular

El llevat de la cervesa consta de diverses vitamines favorables a l'hora de preservar la nostra salut ocular. Si en prenem de manera habitual, millorarem les necessitats del cos de tiamina, que es vincula amb problemes dels ulls com ara el glaucoma, que pot originar visió borrosa o, en els casos més greus, pot arribar a fer que es perdi la visió.

Igualment, ens proporciona una quantitat molt important de riboflavina, que és una altra vitamina associada habitualment amb un risc més lleu de tenir problemes vinculats amb els ulls. De la mateixa manera, el llevat de la cervesa té diversos antioxidants que ens permeten gaudir de protecció davant de determinades malalties cròniques, perquè evita que a l'organisme se'ns acumulin radicals lliures perjudicials.

El consumo de cerveza y el cuidado del cabello o la piel.
Aquesta beguda té diverses propietats beneficioses per als cabells i la pell | Taylor Grote.

 

4. Afavoreix la prevenció de la migranya

El llevat de cervesa també té diverses virtuts a l'hora de tractar i prevenir la migranya, sobretot a causa del seu contingut elevat de riboflavina. S'han dut a terme algunes investigacions amb pacients afectats de migranya en què s'ha pogut comprovar que, després de prendre llevat de cervesa, tenien migranya de manera menys freqüent, a banda de reduir la ingesta de fàrmacs per al mal de cap fins un 64%. 

5. Ajuda a protegir la salut cerebral

Igualment, el llevat de la cervesa consta d'un contingut elevat de vitamina B, que resulta fonamental pel que fa a diferents aspectes relacionats amb la salut i que, en el cas de la salut cerebral, és essencial.

El fet d'incorporar el llevat de cervesa a la nostra dieta podria contribuir al manteniment sa del cervell i a la prevenció d'una manca de vitamines rellevants per al cervell, com ara la tiamina, que s'ha arribat a vincular amb alguns dèficits a nivell cognitiu i amb la malaltia d'Alzheimer, o el folat, que és fonamental per tal que el cervell es desenvolupi de manera adequada.

6. Contribueix a millorar la diarrea

El llevat de cervesa és un dels remeis casolans que més es fan servir a l'hora de combatre la diarrea. Hi ha algunes investigacions que han contribuït a demostrar que aquesta substància pot ajudar a mitigar el risc de diarrea produïda per culpa dels antibiòtics.

El llevat de cervesa és una classe de probiòtic que pot ajudar a combatre els efectes perjudicials dels antibiòtics i d'algunes altres afeccions com ara la malaltia de Crohn o la síndrome de l'intestí irritable.

7. Afavoreix la digestió

El llevat de cervesa, com hem dit, és una classe de probiòtic. Per això, contribueix a una millora de la composició que té la flora del nostre intestí, i igualment ajuda a millorar la nostra salut a nivell digestiu. De la mateixa manera, s'ha pogut comprovar que els probiòtics com ara aquesta classe de llevat poden contribuir a tractar determinats trastorns de tipus digestiu.

A banda, el llevat de cervesa contribueix a disminuir el dolor i la severitat dels símptomes que es vinculen amb la síndrome de l'intestí irritable. A més, contribueix a la prevenció de la inflamació del revestiment de l'intestí i evita que s'adhereixin al tracte gastrointestinal determinats patògens perillosos.

8. Ajuda a prevenir l'anèmia

En funció de la classe d'anèmia, el seu desenvolupament es relaciona amb la manca d'alguns minerals i vitamines, com ara la riboflavina. En concret, aquest mineral pot tenir efectes per al metabolisme i també per a l'absorció del ferro, i es tracta d'un component fonamental per a la prevenció de l'anèmia a causa d'una manca de ferro. 

Està comprovat que la ingesta de riboflavina pot contribuir a la reducció dels riscos de tenir anèmia. Simplement amb dues cullerades de llevat de cervesa podem obtenir el 90% de la riboflavina que ens cal al llarg de la jornada per tal d'afavorir la prevenció de l'anèmia. 

Virtuts de la cervesa sense alcohol

El llevat de la cervesa no només és altament beneficiós per a la nostra salut: el fet de prendre cervesa sense alcohol, a més, ens permet gaudir igualment de diverses virtuts per a l'organisme, com ara:

1. Beneficis a nivell del cor

Una de les virtuts més cèlebres de la ingesta de cervesa sense alcohol és el fet que contribueix a la prevenció de problemes i malalties del cor. Hi ha moltes investigacions que determinen que contribueix a reduir la coagulació de la sang i que afavoreix l'activació de les plaquetes per tal de reforçar el flux de la sang.

Igualment, és responsable d'incrementar els nivells d'antioxidants a la sang i també la vitamina B6, que s'encarrega de conferir protecció al nostre cor i de mitigar els efectes químics vinculats amb les malalties del cor.

2. Disminució de l'estrès

La cervesa sense alcohol destaca també per la gran quantitat de minerals que conté i perquè la seva concentració de partícules s'assembla molt a la de la sang. D'aquesta manera, el cos absorbeix les partícules a una velocitat molt superior a la de les altres begudes.

A més, aquesta beguda també té potassi. Entre altres funcions, el potassi s'encarrega d'equilibrar l'adrenalina, i això explica el fet que, quan consumim alcohol, l'estrès es redueix i també disminueixen les tremolors a nivell muscular.

3. Consta de poques calories

La cervesa sense alcohol pot ser una forma idònia de disminuir el consum de calories, perquè cada 330 mil·lilitres d'aquesta beguda consta d'entre 50 i 80 calories. Això contrasta amb les calories de les cerveses que contenen alcohol, que oscil·len entre les 180 i les 250 quilocalories.

A banda, la cervesa també consta de beneficis que ens ajudaran a tenir cura de la pell i dels cabells. Amb aquest ingredient, podem elaborar mascaretes que ens ajudin a gaudir d'uns cabells més brillants i també més sans. D'aquesta manera, no se'ns trencaran tan fàcilment i es veuran més plens de vida. A més, també podem preparar mascaretes per tal d'obtenir una pell exfoliada i sense grans.

El consumo de cerveza, con responsabilidad, tiene sus beneficios.
Si es pren de manera responsable, la ingesta de cervesa ens pot proporcionar diversos beneficis | Paloma A

 

Els avantatges de la cervesa a nivell capil·lar

Cal que considerem que la proteïna que conforma la malta i el llúpol de la cervesa contribueix a dur a terme la reparació de les cutícules dels cabells que estan espatllades i nodreix els fol·licles pilosos. A banda, això ajuda a l'enfortiment dels cabells i a la prevenció de la pèrdua de cabells en excés.

Igualment, la cervesa es pot aplicar als cabells com un condicionador, perquè té un contingut molt alt de llevat i vitamina B, que ens ajuda a aconseguir una melena brillant i suau. En el cas de tenir els cabells arrissats, la cervesa pot contribuir a condicionar-los i a recuperar la humitat que s'havia perdut. En aquests casos específics, és aconsellable que s'utilitzin cerveses fosques i que no tinguin alcohol.

Els avantatges que la cervesa té per a la nostra pell

La cervesa consta de diversos avantatges per a la nostra pell. Per exemple, disposa d'antioxidants que ajuden a lluitar contra els efectes perjudicials dels radicals lliures, i també lluita contra l'envelliment prematur de la pell. Igualment, els minerals i les vitamines que habitualment trobem a la cervesa contribueixen a fer que la pell estigui més tensa i, per tant, mitiguen l'aparició de signes d'envelliment com ara les arrugues, entre altres.

A més, podem confeccionar mascaretes exfoliants a partir de cervesa, perquè contribueix a l'eliminació de les cèl·lules mortes que confereixen un to apagat i desigual a la nostra pell.

I, en cas que patim algun problema vinculat amb l'acne, la cervesa també pot contribuir al seu tractament i a la seva prevenció. L'espuma que té la cervesa consta de diverses virtuts antibacterianes que contribueixen a la destrucció dels gèrmens responsables de l'aparició d'acne.

Referències bibliogràfiques

  • Juan-Tresserras, J., 2000. La cerveza: un producto de consumo básico entre las comunidades ibéricas del NE peninsular. SAGVNTVM Extra, 3, 139-145.
  • Sánchez, C. L., Franco, L., Bravo, R., Rubio, C., Rodríguez, A. B., Barriga, C. i Cubero, J., 2010. Cerveza y salud, beneficios en el sueño. Revista Española de Nutrición Comunitaria, 16(3), 160-163.
  • Saura, F. D., Goñi, I., Martín, C. i Ferrer, R., 2003. Fibra dietética en cerveza: contenido, composición y evaluación nutricional. Cerveza y Malta, 158, 51-60.

Comentaris

envia el comentari