Coca-Cola podria comercialitzar una beguda amb cànnabis

L'empresa nord-americana es planteja oferir un nou producte amb CBD, un ingredient que no té efectes psicoactius

Coca-Colas
Imatge d'arxiu de diversos productes Coca-cola | Cedida

Coca-cola va fer un sorprenent anunci el passat dilluns 1 d'octubre. Després d'oferir una beguda amb sabor cafè, la companyia nord-americana va explicar que s'estaria plantejant començar a comercialitzar una beguda a base de cànnabis. La seva idea seria vendre un producte que tingués com ingredient principal el cannabinol (CBD). Aquest, al contrari del més conegut tetrahidrocannabinol (THC), no té efectes psicoactius i per tant la seva distribució és legal a un gran nombre de països. 

«Seguim de prop el creixement del CBD»

L'empresa de begudes ensucrades confirmava en un comunicat aquesta possible nova opció de negoci després d'unes informacions aparegudes a la cadena de televisió canadenca 'BNN Bloomberg'. Aquesta afirmava que la coneguda marca estaria a punt d'establir una col·laboració comercial amb Aurora, una empresa dedicada a distribuir Marihuana. 

En la nota de premsa de Coca-Cola es podia llegir: «Com molts altres en la indústria de les begudes, estem seguint de prop el creixement del CBD, no psicoactiu com ingredient útil en begudes de benestar en tot el món». 

Un producte antiinflamatori i analgèsic

El canal nord-americà va explicar també que Coca-Cola no és més que l'última companyia que es podria incorporar a un mercat, el de les begudes amb CBD, al qual ja pertanyen moltes empreses. Segons sembla, l'oferta de la coneguda marca estaria centrada en begudes amb un efecte antiinflamatori i analgèsic.  

Coca-Colas
Imatge d'arxiu d'ampolles de Coca-Cola | Cedida

 

Les accions d'Aurora s'han disparat 

La possible col·laboradora de l'empresa de begudes estatunidenca, Aurora, ha vist com l'anunci ha beneficiat molt la cotització de les seves accions en els mercats financers. Aquestes s'han incrementat en un 17%

Segons va explicar la cadena 'CNBC', aquesta companyia ha confirmat que vol entrar en el sector de les begudes però no va aclarir si ho farà de la mà de la gran empresa amb la qual se la relaciona o pels seus propis mitjans. 

El sector del cànnabis està en auge

La primera gran firma que va decidir participar en el sector de les begudes amb CBD va ser Constellation Brands, el grup que fabrica la cervesa Corona. Aquesta companyia va invertir fa un any 4000 milions de dòlars en Canopy Growth, una empresa de marihuana. 

Lagunitas, companyia que posseeix entre altres marques Heineken, va començar una aventura similar el passat mes de juliol. Des de llavors, es pot comprar una aigua amb gas amb sabor a llúpol però que conté THC


Comentaris

envia el comentari