IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 El Govern assegura que el teletreball és «obligatori» en empreses públiques i privades a Catalunya

Com pots aconseguir el millor tomàquet fregit sense passar pel supermercat

Una bona salsa de tomàquet porta únicament tomàquet i corrector d'acidesa

Una imatge de tres tomàquets
La millor salsa de tomàquet és aquella que conté tomàquet i corrector de l'acidesa | Pixabay

Sens dubte, la salsa de tomàquet és un dels aliments que no falta a cap llar, sigui en un pis d'estudiants o en una casa familiar. Al mercat, hi ha multitud de salses de tomàquet, i tot i que sempre és millor aquella que està feta de manera casolana, hi ha certes marques que no tenen res a envejar-li a aquesta.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Sens dubte, la salsa de tomàquet és una de les més saludables. El 94% de la composició del tomàquet està formada per aigua, segons la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN). És a dir, el tomàquet és un aliment que ens manté hidratats i que és baix en calories. Diversos nutricionistes asseguren que com menys ingredients porti una salsa de tomàquet més saludable és. Per si sola, la salsa de tomàquet és una font de vitamines A i C, que la converteixen en un imprescindible en les neveres espanyoles.

La millor salsa de tomàquet del mercat

Carlos Ríos, un dels nutricionistes més seguits d'Instagram, ha assegurat que les salses de tomàquet són un bon processat que no fa mal a la nostra salut. Per la seva banda, la nutricionista Boticària García explica que les millors salses de tomàquet són aquelles que tenen dos ingredients: tomàquet i corrector de l'acidesa. No obstant això, el que més li sol agradar als consumidors és el tomàquet fregit. Aquesta salsa de tomàquet sol comptar amb tomàquet, oli d'oliva verge extra, sal i sucre.

Generalment, el sucre s'associa a l'obesitat, d'aquí que molts nutricionistes asseguren que el tomàquet fregit engreixa, i la major part d'ells solen tenir més del 5% de sucre o derivats com els xarops de glucosa i de fructosa.

Els avantatges de cuinar tomàquet

Per assegurar-nos que la salsa de tomàquet sigui el més natural possible, l'ideal és que l'elaborem nosaltres mateixos. El tomàquet, per si sol, augmenta les seves propietats en com es cuina i en concret, Carlos Ríos recalca que barrejar-ho amb oli d'oliva permet que el cos absorbeixi en major mesura el licopè que conté. Si no disposem de molt de temps, es pot adquirir tomàquet triturat per després elaborar la salsa a casa i fins i tot afegir-li altres verdures com alls, cebes o pebrots.

Una bona salsa de tomàquet, amb ingredients saludables, pot arribar a resultar beneficiosa per a la salut fins al punt que Miguel Ángel Martínez-González, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública, recomana prendre un sofregit casolà dues vegades a la setmana per mantenir una bona salut.


Comentaris

envia el comentari