Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un grup de jubilats a la platja de Benidorm.

Els coneguts viatges de l'Imserso que ja no es poden sol·licitar a Espanya el 2023

Aquest 2023 han desaparegut alguns viatges de l'organisme

L'Instituto de Mayores y Servicios Sociales, més conegut com l'Imserso per les seves sigles, va recuperar el 2022 els seus famosos viatges. Succeïa després de la parada obligada que van haver de fer amb motiu de la crisi de la Covid-19.

En aquest sentit, actualment s'ofereixen 820.000 places per viatjar a diferents punts d'Espanya. A més, es pot viatjar des de qualsevol punt de la costa, des de les Illes Balears, o bé apostar pel turisme d'interior.

Tot i això, hi ha una notícia que comença a preocupar els jubilats i pensionistes que s'apunten cada any a aquest tipus de viatges, econòmics i elegits per milers de persones. I és que hi ha hagut canvis respecte a altres anys.

Aquests són els viatges de l'Imserso que ja no es poden sol·licitar

En aquest cas, una de les coses que més ha cridat l'atenció de tots aquests viatges és que el màxim de dies que es podran gaudir serà de 10. Així és des de fa algun temps, quan es van eliminar les estades que arribaven fins als 15 dies.

Imatge d'un grup de persones grans prenent l'ombra al carrer durant l'estiu
El màxim de dies que es pot gaudir d'una estada de l'Imserso és de 10. | Europa Press
 

Luis Alberto Barriga, director general de l'Imserso, indica que els viatges de 15 dies «van ser suprimits perquè només eren demanats per un 3% de les persones acreditades». Segons la informació d'Uppers, la mesura no té el suport dels hostalers ni dels jubilats.

Una mesura que s'ajusta a la demanda

Una altra de les coses que cal tenir en compte és que, malgrat que els viatges de 15 dies ja no existeixen actualment, els establiments sí que volen fer alguna cosa. De fet, ells són els primers a obrir les portes perquè augmenti la durada de les estades.

L'Imserso, que depèn de manera directa del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, creu que la mesura és una resposta a les preferències dels interessats que s'acullen al programa. És a dir, les places s'ajusten a les demandes que hi ha actualment.

La raó per la qual es van suprimir els viatges de llarga durada

Fonts de l'Imserso asseguren, per altra banda, que els viatges de 15 dies van acabar suprimint-se a causa de la falta de demanda. Això va passar després d'analitzar els resultats oferts a les enquestes de qualitat i satisfacció que van emplenar els interessats.

Gràcies a aquest tipus d'enquestes, es va fer un seguiment del programa. L'objectiu era conèixer l'opinió dels usuaris de primera mà. Així, des de l'Imserso assenyalen que «fem estudis preguntant per les preferències. La gent gran vol viatges de més curta durada. Els 15 dies van ser suprimits perquè només eren demanats per un 3%, el 97% elegia els altres».

Foto d'una dona jubilada fent una foto amb el seu mòbil.
L'Imserso explica que s'han suprimit els viatges de 15 dies per falta de demanda. | Europa Press
 

Els pensionistes i jubilats estan en contra de la mesura

Tot i que l'opinió i les dades de l'Imserso semblen estar clares, la veritat és que aquesta mesura no ha agradat, com hem vist, al sector, però tampoc als mateixos interessats.

Els pensionistes i els jubilats que accedeixen a les ofertes de l'organisme asseguren que la raó per la qual no demanaven les places d'aquest tipus de viatges, els de 15 dies de durada, era per la limitada oferta que existia. Com indiquen, «s'acabaven de seguida».

Hi ha altres reclamacions sobre l'Imserso

Però aquesta no és l'única reclamació dels interessats pel que fa a l'Imserso. Una altra de les coses que es posen damunt la taula de cara a la nova temporada és que tampoc no hi ha gairebé ofertes de viatges de 10 dies o places individuals.

Totes aquestes mancances en els viatges de l'Imserso fan que molts tinguin l'obligació de compartir la seva habitació amb persones que no coneixen.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp