Les 13 coses que has de saber per triomfar a les rebaixes

Seguir una sèrie de pautes quan anem a comprar ens pot servir per estalviar grans quantitats de diners

Imagen de archivo de un establecimiento en rebajas
Després de mesos d'espera, per fi han arribat les rebaixes | Cedida
 

Ha arribat un dels moments més desitjats de l’any per a qualsevol amant de la moda: les rebaixes del gener. Després de mesos d’espera, les grans firmes de roba per fi ofereixen descomptes d’allò més suculents, i posen al nostre abast la possibilitat de renovar el nostre fons d’armari.

Així les coses, les cadenes com H&M, Zara o Mango fa mesos que es preparen per a aquesta gran ocasió –si bé és veritat que en el cas d’aquesta última ja fa uns dies que estan disponibles totes les promocions–, però és important estar alerta per tal de treure’n el màxim profit.

A continuació, us expliquem una sèrie de consells i recomanacions per sobreviure a les rebaixes i triomfar en cadascuna de les nostres adquisicions, totes elles recollides a ‘La Coctelera’.

Consells per treure el màxim profit a les rebaixes

Cal destacar que és veritablement necessari tenir molta precaució si tenim intenció de gaudir d’una jornada de compres, sobretot si no volem que la temuda pujada de gener afecti ostensiblement a la nostra economia. Per tot això, existeixen unes quantes pautes que ens poden ajudar a superar amb èxit aquesta època de consumisme desenfrenat.

1. Evitar anar de rebaixes el primer dia

L’anhel de les persones d’aconseguir totes les gangues que han estat fora del seu abast durant la resta de l’any fan que anar a gaudir de les rebaixes el mateix dia del seu tret de sortida sigui totalment desaconsellable. Si bé és veritat que esperar pot fer que perdem algunes oportunitats, sempre serà millor que acabar amb els nervis a flor de pell o amb uns nivells elevats d’angoixa.

2. Anar a comprar uns dies o setmanes després de l’estrena

Relacionat amb el punt anterior, cal saber que, com més temps passa, més grans són els descomptes dels productes. De fet, esperar fins a finals de febrer –o, fins i tot, fins a principis de març– pot fer que trobem la majoria de les peces amb reduccions de preu que arribin fins al 80%. Evidentment, la varietat de roba disponible serà força inferior, motiu pel qual caldrà determinar l’autèntic grau de necessitat que tenim a l’hora d’adquirir un producte.

Guía práctica para aprovechar al máximo las rebajas y ahorrar
Consells per triomfar durant les rebaixes | La Coctelera

3. Optar per comprar a la pàgina web de la cadena

Estem acostumats a desplaçar-nos fins a les tendes físiques per dur a terme les nostres compres, però actualment comptem amb més opcions, algunes de les quals són dignes de considerar. Per exemple, existeix la possibilitat d’adquirir la roba que ens interessa a través de pàgines web, on algunes marques com Zara van iniciar les seves rebaixes amb un dia d’anterioritat. A més, la tranquil·litat de provar-te la roba a casa teva, sense presses ni aglomeracions, fa que la compra digital sigui una de les millors opcions que tenim al nostre abast.

4. Ni tardes, ni matins: El migdia, el millor moment per comprar

Un altre error que cometem moltes vegades és el d’anar a comprar en la franja horària equivocada. Si bé és veritat que no tothom pot escollir, i que les obligacions diàries condicionen en gran mesura aquest aspecte, sempre que puguem triar estaria bé decantar-nos per anar a comprar al migdia. És el moment del dia que menys aglomeracions trobarem.

L’OCU fa públiques 9 recomanacions de cara a les rebaixes

D’altra banda l’OCU, que és l’Organització de Consumidors i Usuaris, ha fet públiques diverses recomanacions per evitar possibles enganys i estafes, els quals són més comuns de l’esperat. Per tot això, ha decidit aconsellar tots els consumidors i donar una sèrie de pautes per aconseguir els millors preus sense que la nostra butxaca perilli.

1. Confeccionar una llista dels productes que volem. Moltes vegades anem a comprar sense cap llista o guia prèviament planificada, i això fa que gastem més diners dels que voldríem i hauríem de gastar. Per tot això, no està de més tenir ben clar què és el que necessitem a l’hora d’aventurar-nos a les rebaixes.

2. Informar-se sobre les regles i normes existents. Freqüentment, el desconeixement ens pot causar una mala passada. Per exemple, algunes persones no saben que els productes rebaixats han hagut d’estar a disposició del públic des d’un mes abans de l’inicide les rebaixes, així com que han de conservar la mateixa qualitat que abans de rebre el descompte. És important tenir-ho present per poder defensar allò que és just i que dicta la normativa.

Guía práctica para aprovechar al máximo las rebajas y ahorrar
Consells per triomfar durant les rebaixes | Cedida
 

3. Assegurar-se que els descomptes són reals. A vegades, les botigues intenten enganyar el públic etiquetant les peces amb un preu fals, que acaba sent igual o superior a aquell que la roba tenia abans de les rebaixes. Cal comprovar que el preu original apareix etiquetat, i que el percentatge de descompte es pot apreciar de forma clara.

4. Comprovar si les condicions de compra i devolucions es mostrende manera visible a la botiga i són entenedores, ja que la cadena en qüestió té l’obligació d’assegurar que així sigui.

5. Guardar el tiquet o factura que ens donin amb cada adquisició, ja que serà indispensable tenir-lo en aquells casos que els consumidors es trobin amb algun problema i hagin de canviar o retornar el producte, o bé hagin de dur a terme alguna reclamació.

6. Informar-se sobre la garantia del producte i els diferents serveis que s’ofereixen de manera posterior a la venda, i tenir clar que aquests aspectes han de ser els mateixos abans, durant i després de les rebaixes.

7. Saber tots els drets del consumidor, ja que són els mateixos que durant la resta de l’any i ens poden ser d’utilitat si ens trobem davant de qualsevol contratemps o adversitat.

8. Tenir present l’existència dels fulls de reclamació, ja que, en cas que siguem víctimes d’algun problema, comptem amb tot el dret a reclamar. De fet, les botigues tenen l’obligació de disposar de fulls de reclamació, els quals queden a disposició dels clients per deixar plasmada qualsevol queixa.

9. Conèixer el sistema d’arbitratge de consum i saber quines empreses hi estan acreditades, perquè sempre resultarà més fiable comprar en organitzacions que formin part d’aquest aparell que en d’altres que no.


Comentaris

envia el comentari