El Corte Inglés vendrà una col·lecció de roba que inactiva el coronavirus

Les peces estan elaborades per la firma espanyola Javier Simorra

Entrada a una de les botigues del Corte Inglés
El Corte Inglés vendrà aquesta col·lecció a partir de setembre | El Confidencial

L'arribada del coronavirus ha canviat per complet la manera de viure de les persones. Les mascaretes s'han convertit en elements imprescindibles a l'hora de vestir, però cal fer-ne un bon ús i desinfectar-les sovint. Alguns investigadors han desenvolupat mascaretes que inactiven el virus de forma automàtica, i sembla que alguns dissenyadors també han volgut incorporar aquesta tecnologia a la seva roba

«Té cura de tu, té cura dels altres»

Parlem de la firma espanyola Javier Simorra, que vendrà a El Corte Inglés una col·lecció de roba que inactiva el coronavirus. Es tracta d'un projecte que respon al nom 'Urban Protect', i s'elaborarà «amb teixits especials i tècnics que incorporen el tractament antivíric d'última tecnologia», explica el dissenyador. Aquests són capaços d'inactivar el virus en quan entri en contacte amb la roba, «en un 99,99% i en un interval d'entre 5 i 20 minuts», afegeix Simorra. 

L'objectiu de Javier Simorra és ajudar en aquesta lluita contra la pandèmia des de la moda i el disseny. No obstant això, el dissenyador fa èmfasi que s'han de seguir complint les mesures de seguretat i higiene, ja que «aquestes peces només són una ajuda per a protegir-nos i prevenir el coronavirus, però no una solució infal·lible». «Arriba un nou temps i també una nova forma de vestir. Té cura de tu, té cura dels altres», explica la firma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

¡Volvamos a vernos! Reabrimos nuestras tiendas. Te esperamos con una sonrisa

Una publicación compartida de Javier Simorra (@javiersimorra) el

Segons ha donat a conèixer Simorra, es tractaria d'un projecte tèxtil internacional de «cooperació empresarial en plena pandèmia que intenta donar una resposta global a un problema global». En aquest hi participa Espanya, Japó, Suïssa i Alemanya, i l'objectiu de tots és «millorar la vida de les persones».  

Aquesta col·lecció de roba tan revolucionària es podrà trobar a les botigues d'El Corte Inglés a partir del mes de setembre. No obstant això, la roba es podrà trobar prèviament tant a la web de Javier Simorra com a les seves botigues físiques. 

Una altra novetat: Eliminar el coronavirus de les superfícies

La moda no és l'únic que s'està intentant adaptar a les nostres noves necessitats. Segons explica 'Ticbeat', un equip de científics nord-americans han trobat una solució per desinfectar les superfícies que solem tocar més com són els poms de les portes, les baranes o els mòbils. 

El producte en qüestió és una pintura que inactiva el virus en tan sols una hora, encara que s'està desenvolupant per aconseguir que ho faci en menys temps. William Ducker, autor principal de l'estudi, ha explicat que «la idea és que quan les gotes caiguin sobre un objecte sòlid, el virus dins de les gotes s'inactivarà». Ducker assegura que les partícules del virus es minimitzen en un 99,9%. A més, aquest recobriment és capaç d'erradicar el coronavirus fins i tot després d'haver estat submergit sota l'aigua durant 7 dies. 


Comentaris

envia el comentari