Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb el logotip de Mercadona i diverses taronges

Surt a la llum un dels secrets de la fruita i verdura de Mercadona: té sentit

Una agència de màrqueting ha revelat el motiu pel qual col·loca aquest producte a l'entrada del supermercat

Mercadona, una de les cadenes de supermercats més conegudes d'Espanya, sempre col·loca la fruita a l'entrada de les botigues. Aquesta estratègia ha cridat l'atenció de molts.

Aquesta vegada, l'agència de màrqueting Niwson Neuromarketing ha explicat que la tàctica no és casualitat. És una decisió ben pensada, que té múltiples beneficis tant pel negoci com pels clients.

Aquest és el motiu pel qual Mercadona té la fruita a l'entrada

Només entrar a un Mercadona, el primer que veus és la fresca secció de fruites, plena de colors. Aquesta disposició no és accidental. La fruita, amb els colors vibrants i l'aparença fresca, crea una primera impressió positiva.

Com indiquen des de l'agència de màrqueting, els clients se senten atrets per la frescor i la qualitat dels productes. Alhora, això millora la seva percepció del supermercat des del primer moment.

D'altra banda, col·locar la fruita al començament del recorregut també té un impacte psicològic. En veure fruites i verdures fresques, els clients se senten més inclinats a fer compres saludables.

Això no només beneficia els consumidors, sinó que també millora la imatge de Mercadona com un supermercat que promou un estil de vida saludable.

Dona pensant i la secció de verdura dun supermercat
La fruita al principi dona més sensació de frescor | Dotshock, Mix and Match Studio

Aquesta no és l'única estratègia de vendes de Mercadona

Col·locar la fruita a l'entrada, com veus, compta amb diferents beneficis. Tot i això, des de Mercadona també posen en pràctica altres tàctiques per incrementar les seves vendes.

Productes de primera necessitat al final

Els productes de primera necessitat, per exemple, sempre estan col·locats al final de les botigues. És el cas d'aliments com el pa o la llet. L'objectiu és que els clients recorrin tota la superfície per arribar-hi.

La importància de l'olor a Mercadona

En altres superfícies, per part seva, l'olor és una altra de les tàctiques principals. El pa acabat de fer és una de les millors maneres de fer que els clients comprin més.

Muntatge amb un carret al passadís d'un supermercat i una cistella amb diverses barres de pa diferents
L'olor de pa acabat de fer també augmenta les vendes | Getty Images Signature, Billion Photos

Productes a la línia de caixa

Segur que també hauràs vist aquests productes que es col·loquen a les caixes abans de pagar. Solen ser les llaminadures o els xiclets. L'objectiu de Mercadona és que els clients els comprin sense pensar i incrementar les vendes.

Col·locació als passadissos

També destaca la col·locació dels productes als passadissos. Aquells orientats als més petits estan a una alçada més baixa perquè els vegin bé. Els que estan orientats als adults, però, estan a una major altura als prestatges de Mercadona.