DIA aposta per vendre Clarel

A més, també tancarà les botigues que siguin poc rendibles i vol enfocar-se en els seus establiments de proximitat, la seva marca i els productes frescos

Imagen de supermercado DIA.
DIA ha renovat la seva estratègia i ha decidit vendre Clarel | Arxiu

 

Gran canvi en l’estratègia dels supermercats DIA. Segons ha comunicat Antonio Coto, el CEO d’aquesta cadena de supermercats, han decidit posar a la venda les botigues Clarel, així com tancar tots aquells establiments que no els són suficientment rendibles i d’aquesta manera volen centrar-se en els supermercats DIA que són el seu negoci principal i en la seva marca blanca.

A més a més, aquest passat mes de juliol la cadena també va informar que té la intenció de tancar també totes les botigues Max Descuento, el seu segment ‘cash&carry’. Totes aquestes accions formen part d’un nou pla que Antonio Coto justifica: «Com el nou CEO vull fer els passos per mirar cap al futur». Sobretot perquè la cadena recentment ha patit una caiguda important a borsa, en contraposició a Mercadona i Lidl que són els supermercats que més han crescut aquest any.

DIA ha decidido poner a la venta sus establecimientos Clarel
DIA ha decidit posar en venda Clarel | Cedida  

DIA aposta pels establiments de proximitat

Per una altra banda, el nou pla estratègic també inclou donar més importància als establiments de proximitat i conveniència, Dia&Go i La Plaza. D’aquesta manera, ha explicat Coto, aquesta decisió ha estat presa perquè els números així ho avalen, ja que aquest és un format que creix amb més rapidesa, un 6% més que els altres tipus d’establiments.

Amb la nova estratègia el CEO dels supermercats DIA també vol centrar-se en l’alimentació, sobretot en els productes frescos, i donar més valor a la seva marca blanca: «La nova oferta comercial de DIA se centrarà en gran mesura en el producte fresc, en la pròpia i exclusiva marca i en l’assortiment centrat en el client».

Uno de los establecimientos Dia&Go
Una de les botigues Dia&Go | DIA

 

Un any de transició i canvis

Tal com ha afirmat Antonio Coto, els canvis que es duran a terme no tindran una repercussió positiva des del primer moment, no obstant això, d’aquí a uns anys l’empresa notarà el pla que s’està implementant ara: «L’any 2019 serà de transició, no es veuran els resultats definitius fins a l’any 2020».

És més, el CEO dels supermercats DIA també ha anunciat que durant l’any vinent el nivell en les inversions es reduirà i tot i que sembla contraproduent, ha assegurat que no ho serà: «Serem encara més disciplinats en cada euro que invertim, de la mateixa manera que en el seguiment i control de les tornades». És a dir que, segons ha explicat Coto, totes aquestes mesures proporcionaran un creixement d’un dígit a les vendes durant el període 2020-2023 i, a més, aconseguiran que es recuperin les inversions.


Comentaris

envia el comentari