DIA s'enfonsa a la borsa i és expulsat de l'Ibex 35

El Comitè Assessor Tècnic de l'índex borsari espanyol s'havia reunit per decidir si continuava o no dins del grup de les 35 empreses més cotitzades

La cadena de supermercats DIA ha tornat a patir una jornada negra a la borsa del dilluns, 10 de desembre. Les seves accions han patit, durant l'inici de la jornada, una caiguda d'un 8%  que ha deixat el preu dels seus valors en el mínim històric de 0,51 euros.  

Aquest fet ha tingut lloc en el dia en el qual el Comitè Assessor Tècnic de l'Ibex s'ha reunit per decidir si l'empresa havia d'abandonar o no el grup de les 35 empreses  amb més liquiditat que cotitzen a la borsa espanyola. Finalment, han arribat a la conclusió que el seu lloc l'ocupi Ence Energía y Celulosa. 

El seu enfonsament borsari ha estat decisiu

Els seus resultats a borsa dels últims mesos, ja feien preveure que el comitè acabés prenent aquesta decisió, i que per tant quedin molt poques jornades on DIA cotitzarà al principal índex borsari espanyol. El seu abandonament de l'Ibex es produirà en les pròximes setmanes, concretament al tercer divendres a comptar des d'avui

Imágen de como está DIA en bolsa este lunes
Evolució dels valors a Borsa de DIA en la jornada d'aquest dilluns | Google

 

Aquest període de temps ja està establert pels òrgans que governen l'Ibex  per tal que els canvis que es puguin produir en el mateix es realitzin de manera prudent. Així, s'aconsegueix establir un marge suficient per poder actuar com sigui convenient. 

Cal recordar que fa molt pocs mesos que DIA va patir un dels majors enfonsaments que es recorden a l'Ibex 35.  Les seves accions van arribar a perdre el 30% del seu valor, situant-se en 1,27 euros i disparant els rumors d'una possible sortida.

La cadena perd volum de vendes i augmenta despeses operatives

La seva mala ratxa a la borsa ha esdevingut a causa dels mals resultats que DIA arrossega des de fa bastant temps. La cadena de supermercats ha patit una «caiguda del volum de les vendes que també ha impactat en el marge brut i un creixement de les despeses operatives»

En un informe que es va presentar el passat 1 d'octubre, es podia llegir que  DIA va ser la cadena de supermercats que més pèrdues de punts va tenir en comparació amb altres establiments com Mercadona i Lidl, que han vist com la seva clientela s'ha incrementat al llarg de 2018. 

  • Notícia original de 'La Coctelera': DIA se desploma en bolsa y acaba expulsada del Ibex 35