DIA tancarà 250 botigues per fer front a la crisi econòmica

El nou pla estratègic de l'empresa podria comportar que 1.600 treballadors perdessin el seu lloc de treball

Supermercados DIA
DIA preveu tancar al voltant de 250 tendes per intentar sortir de la insolvència | Cedida

Al llarg d'aquesta setmana, la companyia de supermercats DIA presentarà el seu nou pla estratègic a cinc anys per intentar sortir de la situació d'insolvència en què es troba actualment després de la seva caiguda en borsa i de ser expulsada de l'Ibex 35 el passat mes de desembre, segons informa 'lacoctelera'.

DIA té previst realitzar un ajust de la seva superfície comercial on es veuran afectades al voltant de 250 tendes, el que suposa que 1.600 treballadors puguin perdre la seva feina. Segons persones properes a aquest procés, la companyia va acabar el 2018 en negatiu i acabarà en concurs de creditors si no aprova l'ampliació de capital abans del 28 de febrer. 

1.650 treballadors podrien veure's afectats 

Tot i això, DIA necessita una recapitalització del voltant de 600 milions d'euros. Per tant, necessita un nou pla de negoci que inclou l'estalvi de costos i apostar per la seva pròpia marca. D'aquesta forma, entre el 6 i el 7% d'establiments d'Espanya i Portugal es veuran afectats, suposant la pèrdua del lloc de treball d'entre 1.350 i 1.650 treballadors.

Supermercados DIA
El tancament de tendes DIA podria afectar al voltant de 1.650 treballadors | Cedida

DIA oferirà al personal afectat ser recol·locat o passar a formar part de la plantilla de noves empreses

DIA deu als creditors 1.800 milions d'euros

Actualment DIA deu a la banca i als bonistes 1.800 milions d'euros, una quantitat que podria veure's augmentada perquè ha entrat en vigor una nova normativa internacional de comptabilitat que obliga a les companyies a considerar els lloguers com a passius. És per això que DIA manté que aquest canvi tindrà un «impacte significatiu per als estats financers del grup», ja que compta amb 8.000 contractes de lloguer.

  • També pots llegir: La cadena DIA retira milers de llaunes de sardina per possible contaminació

DIA opera en diversos països com Espanya, Portugal, Brasil i Argentina. Per intentar superar la situació d'insolvència en què es troba, alguns bancs i creditors han proposat que en el seu nou pla estratègic contemplin la venda de les tendes que tenen a Portugal i Argentina.


Comentaris

envia el comentari