El dissenyador Elio Berhanyer mor als 89 anys

El creador cordovès ha sigut un referent en el món de la moda a escala nacional i internacional
Elio Berhanyer era reconegut a escala internacional pel seus elegants dissenys | Instagram

Avui, coincidint amb el primer dia de la important Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, ha deixat de viure el dissenyador cordovès Elio Berhanyer als 89 anys, segons ha informat ‘La Coctelera’. Considerat un dels majors exponents i creadors de la moda espanyola de tots els temps, Berhanyer ha mort a la seva casa de Madird, tal com ha donat a conèixer l’Agència EFE.

 

L’artista estava cada cop més apartat dels mitjans; tot i això, farà aproximadament un any se’l va poder veure quan se li va rendir un homenatge a Córdoba. Elio Berhanyer va acudir-hi emocionat, feliç i encantat amb l’afecte dels veïns i companys de professió, entre elles Juana Martín.

 

 

 

 

Madrid el va propulsar cap a l’èxit

Elio Berhanyer va néixer a la capital andalusa el 1929, en d’una família d’agricultors, on va passar els primers anys de la seva vida treballant de repartidor de llet, paleta i fins i tot com a granger. No obstant això, la seva vida va canviar quan va decidir marxar a Madrid, on va començar a treballar com a dibuixant publicitari i aparadorista. El 1960 va presentar la seva primera col·lecció com a dissenyador, i ho va fer per la porta gran, situant-se a l’altura dels grans creadors del moment, com Pertegaz o Balenciaga.

 

La seva carrera, a partir d’aquell moment, va créixer de forma imparable: col·leccions per tot el món, peces que es venien en les botigues més exclusives del planeta, línies per homes, vestuaris per obres de teatre... Això el va convertir en un autèntic referent de la moda a Espanya.

 

 

Dissenys per les dones més famoses

Adéu a un dels grans dissenyadors de moda | Instagram

La defensa constant per les línies pures, l’elegància serena de les seves creacions i la inspiració constant en Zurbarán es podrien considerar les claus del seu estil. Un disseny demandat per totes les personalitats nacionals i internacionals. Tothom volia un disseny d’Elio Berhanyer, i algunes ho van aconseguir, com l’actual reina emèrita Sofía, l’actriu Ava Gardner o la Comtessa de Montarco.

 

 

Adéu a un gran creador

El món de la moda està de dol, i és que diu adéu un dels seus grans creadors. Un personatge alabat per la seva carrera professional i vital, ja que va rebre guardons importants com la Medalla d’Or d’Andalusia el 2009, la Medalla d’Or a les Belles Arts el 2002 o el Premi Nacional de Disseny de Moda el 2011.