Muntatge d'un metge apuntant i un polze cap amunt

Si et fan mal els genolls, hi ha solució: les 5 vitamines que preveuen lesions

Hi ha algunes persones que són més propenses a patir aquest dolor

Ningú pot qüestionar que el pas del temps és una cosa de què cap persona està exempta. I és que molt a desgrat nostre, a mesura que passen els anys el nostre cos es va deteriorant lentament. Per tant, l'aparició de lesions comença a ser més freqüent.

De fet, entre totes les que hi ha, hi ha una zona molt susceptible i vulnerable, i són els genolls. Per això, no és estrany que molta gent faci menció dels dolors típics d'aquesta zona. Si tu també ets una d'aquelles persones, no et preocupis, perquè tot seguit et mostrarem una cosa que et pot ajudar.

Prevenir les lesions de genoll és possible, i tot gràcies a aquestes 5 vitamines

Els mals de genoll és una afecció que, en la majoria de casos, pot aparèixer de cop i volta en qualsevol persona. Tot i que moltes vegades són el resultat previ a una lesió, hi ha persones que són més propenses a patir-ho.

Les persones grans, els esportistes o la gent que pateix sobrepès o obesitat, per exemple, tenen un risc més gran de presentar aquest tipus de dolor. Ara bé, tot i tenir múltiples causes, la bona notícia és que es poden prevenir. I per això no hi ha millor remei que les vitamines: veurem les 5 més efectives i que hauries de tenir costi el que costi.

Muntatge amb una persona gran amb la mà al cap i un cercle on apareix la taula d'un metge
Les persones grans tenen risc de presentar mal de genolls | Pixelshot, Studioroman

1. Vitamina A

Comencem per la vitamina A, un micronutrient essencial per al nostre organisme. Gràcies a aquesta vitamina, el nostre organisme és capaç de reduir el dany dels teixits que pugui experimentar, inclosos els dels genolls. Tot i que aquesta vitamina es pot prendre en suplement, és millor obtenir-la a través de la nostra dieta.

Per exemple, sempre podrem optar per consumir aliments que siguin rics en vitamina A. Hi ha una gran varietat, sent les pastanagues, l'enciam i els espinacs els més destacats. Així mateix, la carabassa, el meló i el mango també contenen una gran aportació.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

2. Vitamina B

Tal com indica l'abecedari, després de l'A ve la B, i en aquest sentit també seguirem l'ordre. La vitamina B és una de les fonts més grans que té el nostre organisme d'obtenir energia, una cosa indispensable per als nostres músculs, ossos i articulacions.

D'aquesta manera, si volem mantenir la salut dels nostres genolls en condicions òptimes, cal que consumim aliments rics en vitamina B. Un exemple el trobem en els llegums, els lactis i els ous.

3. Vitamina C

Seguint l'ordre, donem pas a la vitamina C. Aquesta és una de les vitamines més famoses i conegudes per tot el món, ja que és l'encarregada de mantenir el nostre sistema immunitari fort.

Per tant, és fàcil deduir que gràcies a ella el nostre cos podrà combatre i fer front a moltes malalties. La forma més ràpida i fàcil d'obtenir-la és a través del col·lagen, ja que és el nutrient responsable d'enfortir el cartílag i els ossos de les articulacions.

Muntatge amb el fons ple de taronges i un marc amb una imatge d'un suc de taronja
La vitamina C s'encarrega de tenir enfortit el sistema immunitari | Foodiesfeed, narong27

4. Vitamina D

La vitamina D és una altra de les més conegudes que tenim a mà, ja que molta gent la relaciona amb el sol. I sí, efectivament, el sol és una de les millors fonts naturals per obtenir-la, encara que no necessàriament l'única.

Tot i que gran part de la població presenta uns nivells baixos d'aquesta vitamina, el consum de suplements pot ser una opció. No obstant això, els peixos grassos, com la truita o el salmó, també contenen una gran aportació nutricional.

5. Vitamina K

I per últim, però no menys important, no podem deixar passar per alt la vitamina K. A diferència de les anteriors, aquesta pot ser que sigui menys coneguda, però no per això és menys necessària. El suplement en aquest cas hauria d'anar sota supervisió mèdica, però hi ha aliments de fulla verda que ens poden ajudar a obtenir-la.