Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una mà amb bitllets de 50 euros.

Els economistes avisen del truc dels 30 dies per a estalviar fins a 460€ al mes

Amb aquests consells podràs crear un matalàs de diners abans del que penses

Estalviar és possible amb aquest mètode. Tots busquem tenir un matalàs de diners on recolzar-nos per si alguna cosa surt malament. Tot i això, els problemes que ens assolen fa gairebé impossible que puguem estalviar de la forma adequada.

Amb l'IPC disparat des de la meitat de l'any, una altra de les coses de què ens hem adonat és que els diners cada vegada perden més valor. A això cal sumar-hi la històrica pujada dels preus en relació amb els béns de primera necessitat.

Però, encara hi pot haver esperança. Així ens ho fan saber els experts, que han decidit compartir diversos dels seus consells per ajudar-nos a poder estalviar una part de la nostra nòmina sense adonar-nos-en. I el resultat pot ser molt interessant.

Estalviar diners: Un repte impossible?

Segur que tu també ho has pensat més d'una vegada. Per molta necessitat, o ganes, que tinguis d'estalviar diners, quan arribes al final de mes t'has adonat que no has estat capaç d'estalviar ni d'un euro del teu salari. Això ara pot canviar.

Diners
Podràs estalviar en efectiu o de manera digital | GETTY IMAGES

La veritat és que, si ho penses fredament, estalviar uns quants diners es pot convertir en un repte gairebé impossible avui dia. No obstant això, si ets aplicat i segueixes els tipus dels experts, podràs aconseguir-ho sense que suposi un problema greu a la teva economia.

De fet, seguint els consells que t'explicarem, seràs capaç d'aconseguir estalviar ni més ni menys que 400 euros en tan sols 30 dies. Això, a més, es pot replicar les vegades que necessitis depenent del que necessitis tenir assegurat.

Així pots seguir el mètode dels 30 dies

Una de les millors coses que trobem en aquest mètode per poder tenir una mica de diners quan finalitzi el mes és que es pot dur a terme amb qualsevol moneda. És a dir, no importa si operes en euros, dòlars o lliures, entre d'altres.

Perquè et facis una idea, i posant els euros com a exemple, el mètode només es basa a estalviar un euro el primer dia del mes. Després, el dia dos hauràs d'estalviar dos euros i, el dia tres, tres.

És a dir, això ho has de seguir de manera successiva fins que finalitzi el mes. En el cas que no us oblideu cap dia guardar els diners, gràcies a aquesta progressió matemàtica, quan acabin els trenta dies del mes hauràs aconseguit guardar ni més ni menys que 465 euros.

Pots estalviar més si augmentes la quantitat

Per descomptat, una altra de les coses que cal tenir en compte del mètode és que pots guardar allò que necessitis. O allò que siguis capaç d'estalviar. Per exemple, no caldrà que comencis el mes guardant tan sols un euro, sinó que pots augmentar la xifra.

Tot de bitllets i monedes
La ciutadania començarà a rebre l'ajuda de 200 euros a partir de l'octubre | Canva

En definitiva, la quantitat escollida dependrà de les vostres necessitats, així com de les vostres possibilitats. Si vas pujant la xifra, el més bo és que la progressió també augmentarà. En cas que comencis guardant deu euros el primer dia, el segon hauràs de guardar-ne vint i el tercer trenta, de forma progressiva.

És recomanable estalviar en efectiu

Com a consell, una altra de les coses que indiquen els experts és que el millor és seguir aquest mètode guardant els euros en efectiu. D'aquesta manera, podràs fer servir una guardiola o una caixa forta de la teva elecció per anar introduint les monedes i els bitllets.

En cas que ho prefereixis o et resulti més còmode, una altra bona idea és estalviar de manera digital. L'únic que hauràs de fer és transferir els diners d'un compte a un altre per tenir-los controlats.