Els factors que diferencien les cremes facials de Lidl i Mercadona

Aqua Cien és la millor del mercat i Sisbela una de les més venudes, encara que una experta analitza els seus components per ajudar a escollir la millor opció
La crema Aqua Cien de Lidl de 2,99 euros vs. la crema Sisbela de Mercadona de 5 euros | CatalunyaDiari

 

 

Si hi ha dues cremes en tot el mercat que han arrasat en vendes són les de Lidl i Mercadona. I és que després que l'OCU les inclogués entre les millors cremes facials, comprar-les als supermercats s'ha convertit en tasca gairebé impossible. La crema Aqua Cien de Lidl, de 2,99 euros, va ser triada la millor dels tractaments en relació qualitat preu, competint amb grans marques cosmètiques com Vichy, Biotherm o Estée Lauder. Per la seva banda, la crema Sisbela de Mercadona s'ha guanyat la seva fama després de descobrir que conté les mateixes propietats que una de 80 euros. A un preu de 5 euros, d'aquest tractament de Mercadona s'han venut més de 40.000 unitats. L'experta i professora de Dermofarmacia i Tecnologia farmacèutica a la Universitat de San Jorge a Saragossa, Marta Uriel, ha detallat que malgrat la fama i el preu, s'ha d'anar amb compte a l'hora de comprar un determinat producte, segons el portal 'L'Español'. «Quant al preu dels cosmètics, hi ha una multitud de factors que poden afectar i per tant, el preu no només es justifica en la composició dels mateixos», ha explicat Uriel.

La crema Sisbela de Mercadona conté principis actius, àcid ribonucleic i àcid desoxiribonucleic, per revitalitzar i reestructurar les capes de la pell, no obstant això, l'experta assegura que encara que sigui una bona crema, presenta Propilenglicol i Trietanolamina, ingredients que han associat a la dermatitis i irritació de pell en el passat, a més de Dimeticona, una silicona que s'ha qüestionat per a la pell grassa.  D'altra banda la crema Aqua Cien de Lidl també inclou aquesta silicona, a més de Etil i Metil, conservants que podrien tenir efecte sensibilitzador. Marta Uriel destaca que la facial de Cien que contingui parabens, malgrat les sospites que pugui tenir efectes cancerígens.

 

 

A simple vista el preu i les valoracions són molt favorables, malgrat els components. No obstant això, no posa en dubte que els cosmètics de supermercat poden arribar a ser igual o millor que els de les grans marques, encara que posats a triar, l'experta no pot saber quin seria menor, no obstant això, sí que ofereix uns consells per ajudar en la compra, com per exemple no deixar-se guiar pel preu, sigui de 2 euros o de 150 euros. A més assegura que és més important triar la millor crema segons les necessitats de cada pell que no per la millor del mercat, ja que moltes vegades no és la millor per a cada persona.