Els productes Yatekomo de Gallina Blanca podrien desaparèixer

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha rebutjat el registre de la marca per assemblar-se molt a una altra d’una empresa gallega

La marca Yatekomo de Gallina Blanca s'assembla a l'empresa gallega Yatecomeré | Gallina Blanca

 

Dur revés per a la firma Gallina Blanca. Segons va anunciar ‘La Coctelera’, l’empresa gallega Yatecomeré ha guanyat la batalla judicial a la multinacional catalana, ja que el Tribunal de Justícia ha dictaminat que rebutja el registre de la marca Yatekomo per assemblar-se massa entre elles i poder causar un efecte de confusió entre els consumidors d’aquestes dues firmes del sector de l’alimentació.

D’aquesta manera, el futur de Yatekomo és bastant incert i, fins i tot, es podria plantejar que acabés desapareixent de l’àmplia oferta de la firma catalana. Tot i que la multinacional encara no s’ha pronunciat sobre les mesures que portaran a terme per fer front a aquesta derrota judicial, és probable que s’opti per crear una nova marca que tingui les mateixes característiques que Yatekomo però amb un altre nom.

  • També et pot interessar: Preocupació pels nanoplàstics trobats en peixos de consum humà

El conflicte va començar el 2013

L’enfrontament entre Gallina Blanca i Yatecomeré fa anys que està sobre la taula. De fet, va ser el 2013 quan Gallina Blanca va sol·licitar a l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea el registre de Yatekomo com a marca que abastava diferents aliments com ara ous, verdures, llet, peix o fruites.

La seu de l'empresa gallega Yatecomeré | Yatecomeré
 

Uns dos anys més tard, la firma gallega va requerir que la sol·licitud fos anul·lada perquè ja existia una marca al mercat espanyol que utilitzava una denominació molt semblant i que, a més, treballava en el mateix  sector de l’alimentació. En concret, es va especificar que el nom era «Yatecomeré, el vacío que te llena».

Davant d’aquesta situació, l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea va determinar que la multinacional catalana només podia utilitzar el nom de Yatekomo per fer referència a productes relacionats amb els cereals com l’arròs o les farines. L’argument que van donar per tal de portar a terme aquesta mesura va ser que existia un risc de confusió per als consumidors.

Últim intent per salvar la marca

Després de conèixer aquest veredicte, Gallina Blanca va decidir recórrer el cas però, finalment, va ser rebutjat durant el mes de març de 2017. Va ser en aquest moment, quan la multinacional va presentar la situació al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Tot i que l’empresa catalana va al·legar que s’havia de prendre en consideració la notorietat de la seva marca a Espanya, aquest organisme europeu va desestimar la setmana passada el seu recurs deixant a Gallina Blanca sense més alternatives que acceptar el veredicte i replantejar-se el futur de Yatekomo.

  • Notícia relacionada: Gallina Blanca i Avecrem marxen de Catalunya

Comentaris

envia el comentari