Clàssic, esportiu o ‘Push-up’: com escollir el teu sostenidor ideal

Us presentem una llista d’aquesta peça de roba interior femenina classificada per ocasions d’ús i tipus de pit

Descobreix el teu sostenidor ideal
Descobreix el teu sostenidor ideal | SAVAGE X FENTY

 

Totes sabem que la roba interior femenina és un univers en plena expansió, i que descobrir els tipus de sostenidor més adequat per l’ocasió pot ser una tasca realment difícil. No entendre la numeració de les talles o la diferència entre models pot conduir a la confusió i a una mala elecció que pot passar-nos factura.

Amb aquesta guia volem ajudar-te a descobrir l’ampli ventall de sostenidors que existeixen, siguin per talles més grans o més reduïdes, o per ocasions més específiques com l’entrenament.

Diferents paraules per referir-se al mateix

Comencem per resoldre un dels dubtes que poden aparèixer en el moment de voler adquirir una peça de roba interior: són el 'brasier', el sostenidor i el 'cosset' el mateix? Sí! En el món de la moda s’utilitza tota mena de terminologies per referir-se a la mateixa roba que ens acompanyarà durant gran part de la nostra vida com a dones. Així doncs, als països de parla castellana és habitual trobar aquesta peça íntima amb altres denominacions, com ara 'cosset' a Argentina, 'brasier' a Mèxic i sostenidor a Espanya.

Les teves necessitats cobertes segons el tipus de sostenidor

A causa de l’interès que ha despertat el sostenidor des del segle passat per part de dissenyadors i estilistes, avui en dia podem trobar al mercat multitud de formes i siluetes que s’adapten a la necessitat de cada dona segons la forma i grandària del pit, a més de tenir en compte la seva funcionalitat.

1. Sostenidor clàssic

Sostenidor clàssic de Women'secret
Sostenidor clàssic de Women'secret | WOMEN'SECRET

 

És segurament la imatge típica que tenim a la ment quan pensem en ell, ja que és la seva forma estàndard. Amb copes d’espuma i anelles per sostenir i cobrir el pit, la seva funció és donar-li una forma arrodonida i natural. És ideal per a tota mena de mides.

2. Sostenidor sense anelles

Sostenidor sense anelles d'Oysho
Sostenidor sense anelles d'Oysho | OYSHO

 

Dissenyat sense les anelles que sovint poden ser molestes, aquest sostenidor manté la forma i la funció del clàssic amb més comoditat. Avui en dia és un dels més escollits per les dones, ja que aconsegueix sostenir bé el pit i l’espuma evita que es marquin els mugrons a través de la roba.

3. Sostenidors en triangle

Sostenidor de triangle d'Etam
Sostenidor de triangle d'Etam | ETAM

 

D’espuma més lleugera i de copa triangular, cobreixen el pit de manera natural i és el model més còmode pel pit petit. En tenir poca subjecció, no és tan recomanable per talles més abundants de pit.

4. ‘Bralette’ 

Bralette d'Hunkemöller
Bralette d'Hunkemöller | HUNKEMÖLLER

 

Inspirat en els sostenidors triangulars, el protagonista del disseny del ‘bralette’ és l’encaix que sosté el pit. Pot utilitzar-se com a peça de roba interior o exterior sota la brusa.

5. El coll ‘halter’ 

Sostenidor halter de Women'secret
Sostenidor halter de Women'secret | WOMEN'SECRET

 

Els sostenidors tipus ‘halter’ tenen els seus tirants al voltant del darrere del coll. L’estil trencador d’aquest sostenidor és el disseny dels seus tirants. Poden trobar-se amb o sense copes, espuma o anelles, i són perfectes per utilitzar-lo amb tops del mateix escot o esquena descoberta.

6. Tirants multiposició

Mostra dels tirants multiposició de Women'secret
Mostra dels tirants multiposició de Women'secret | WOMEN'SECRET

 

El punt fort d’aquests sostenidors són els seus tirants, ja que poden adaptar-se a les teves necessitats amb l’ajuda d’uns botonadors molt fàcils d’utilitzar. Reben també el nom de tirants invisibles, ja que són una alternativa ideal per a qui no li agradi que es vegi la seva roba interior.

7. Sostenidor esportiu

Sostenidor esportiu d'Oysho
Sostenidor esportiu d'Oysho | OYSHO

 

Pensat per a dur a terme qualsevol esport, sosté molt bé el pit i el manté al seu lloc mentre es fa la rutina d’exercici. El seu material és elàstic però ferma, evitant el dolor que pot causar el moviment del pit i cobrint-lo com un sostenidor clàssic.

8. El ‘push-up’ 

Sostenidor 'push-up' d'Intimissimi
Sostenidor 'push-up' d'Intimissimi | INTIMISSIMI

 

Ideats per aixecar i augmentar el volum del pit, els sostenidors amb sistema de ‘push-up’ atorguen una davantera més subjectada que recull el pit amb l’emplenat de la copa que sol ser d’aire o espuma. Per aquelles noies que vulguin donar l’efecte d’un pit més voluminós els hi ajudarà a lluir un escot més pronunciat.

9. Sostenidor reductor

Sostenidor reductor de Hunkemöller
Sostenidor reductor de Hunkemöller | HUNKEMÖLLER

 

És l’antònim del ‘push-up’, ja que estan pensats per a dones amb un pit abundant que desitgin reduir-lo visualment. Així doncs, sent més tancats a la part superior, estan elaborats amb materials i costures que donen aquest efecte de reducció de mida.

10. Sostenidor ‘plunge’  

Sostenidor plunge de Wonderbra
Sostenidor plunge de Wonderbra | WONDERBRA

 

Són l’acompanyant per excel·lència pels vestits d’escot pronunciat. Gràcies a la seva forma de ‘V’ pots atrevir-te a lluir els escots més atrevits sense haver de prescindir de la teva roba íntima.

11. Amb forma de cor

Sostenidor amb forma de cor de Tezenis
Sostenidor amb forma de cor de Tezenis | TEZENIS

 

Rep aquest nom per la forma del seu escot, que s'asembla a la d'un cor. La dorma d'aquests sostenidor ajuda al fet que es vegi el pit amb més volum del que veritablement té.

12. Bandeau

Sostenidor bandeau d'Etam
Sostenidor bandeau d'Etam | ETAM

 

Semblant a una banda elàstica, aquest sostenidor sense tirants protegeix el pit sense espuma o anelles, i li dóna un aspecte molt natural. S’utilitza sovint amb samarretes obertes per estilitzar el ‘look’.

13. Sostenidor ‘strapless’

Sostenidor strapless d'Oysho
Sostenidor strapless d'Oysho | OYSHO

 

Molt semblant al model anterior però amb espumes o anelles que donen una major sensació de suport del pit. Són perfectes per a bruses i camises que deixen les espatlles i les clavícules a l’aire.


Comentaris

envia el comentari