IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Com estalviar a l'hora de comprar i els aliments més cars del supermercat

Els productes que més s'han encarit han estat el vi i el peix fresc

Los alimentos más caros del supermercado y cómo ahorrar en la compra
Com estalviar a l'hora de comprar i els aliments més cars del supermercat | Cedida

Estalviar a l'hora de fer la compra és una tasca una mica complicada per molts consumidors. Hi ha qui recorre a diferents supermercats cada cop que han d'anar a comprar el necessari per passar la setmana i d'aquesta manera poder aprofitar totes les ofertes. Tot i que estalviar és una prioritat per tothom, realment en molts casos els diners marxen volant invertits en els productes menys pensats.

La mitjana anual d'una cistella de la compra ronda els 4.986 euros, tot i això, podem estalviar al voltant d'uns 947 euros si decidim comprar en certs establiments. En un estudi elaborat aquest 2018 per l'Organització de Consumidors i Usuaris, OCU, ha sortit a la llum que Mercadona i Alcampo són les cadenes de supermercats més barates.

Com escollir els productes més barats?

La clau per estalviar amb la llista de la compra és escollir aquests supermercats més barats, sobretot a aquestes altures que es comença a pensar en tots els productes que seran necessaris per fer els menjars de Nadal. Tanmateix, aquest no seria l'únic factor que s'ha de tenir present per no acabar malgastant més diners del que s'havia planejat.

Per una altra banda, l'OCU també ha aprofitat per analitzar més de 173.000 preus d'un total de 242 productes per tal de poder determinar quins són els que més han augmentat el seu preu i, per tant, provoquen que anar a comprar sigui més car que fa un any.

Una de las secciones de Bodega de un supermercado Mercadona

Els vins i el peix fresc són els productes que més s'han encarit | Mercadona

Els aliments més cars: el peix i el vi

Si ja tens al cap què preparar per al sopar de Nadal, cal vigilar especialment amb els preus del peix, ja que aquest és l'aliment que més s'ha encarit respecte a l'any anterior, segons han informat des de l'OCU, si més no en el cas del peix fresc. En aquest sentit, el lluç fresc és el que més ha augmentat, amb un increment del 20% respecte al seu valor de l'any passat, juntament amb les sardines, amb un 19% més, i la sípia, amb un 18%.

Un altre dels productes que han vist com el seu cost s'ha incrementat és el vi, un altre indispensable de les celebracions nadalenques. En aquest cas, amb un 41% respecte a l'any passat, segons l'estudi de l'OCU. Però, a més a més, les fruites i les verdures també s'han vist afectades. Per exemple, el preu del carabassó ha augmentat un 26%, convertint-se en la verdura que més s'ha encarit, i per part de la fruita, la poma 'Golden', amb un 18%. Si més no, les patates i les llimones han disminuït en un 12% i 9%, respectivament.

Elegir bien los alimentos y los precios es esencial para ahorrar en la lista de la compra en Navidad
Escollir amb cap els aliments i els preus és essencial per estalviar aquest Nadal | Cedida

5 consells per estalviar a la llista de la compra

Es poden seguir una sèrie de consells per tal de poder aconseguir un millor preu dels productes i així estalviar a la llista de la compra, especialment en aquestes dates de Nadal que estan tan a prop.

1. Comprar aliments de temporada i, si cal, congelar-los per ser consumits al llarg de l'any.

2. Planificar els menjars i menús, d'aquesta manera s'evitarà afegir al carro més productes dels necessaris.

3. Comprar la fruita i la verdura a granel, evitant els envasats, ja que són menys sostenibles i pagues l'embolcall.

4. Incrementar el consum de proteïnes d'origen vegetal. Els llegums són una opció molt econòmica en comparació amb la carn i el peix, a més aporten proteïnes de qualitat.

5. Vigilar amb les ofertes 3x2 perquè realment acabem amb més productes dels necessaris i, en moltes ocasions, no surt a compte realment.


Comentaris

envia el comentari