Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb dona gran pensativa i cercle groc amb conjunt de diferents fruites

Els experts revelen la fruita d'aquesta temporada que ajuda a prevenir l'Alzheimer

Un estudi dut a terme en ratolins transgènics propensos a símptomes similars a la malaltia, ho demostra

Tot i que les fruites d'hivern poden no ser tan apetitoses com les d'estiu, és essencial aprofitar-ne la temporada. Entre aquestes destaquen els dàtils, les figues, les llimones, els kiwis i la magrana. L'última, encara que té la seva temporada oficial a la tardor, pot presentar varietats fins i tot els dies més freds.

I és que la magrana, a més de delectar el nostre paladar, s'ha guanyat un lloc destacat pels beneficis per a la salut, especialment en la prevenció de l'Alzheimer. Increïble, veritat? 

Millora la memòria i l'aprenentatge

Sabies que una sola peça de magrana pot proporcionar fins al 40% de la vitamina C necessària diàriament? Aquesta fruita és una font rica en vitamines C, E i K. Així com en una àmplia gamma de micronutrients i minerals essencials per al nostre benestar.

La periodista especialitzada en salut, Patricia Kelikani, dona suport a aquests beneficis en referir-se a un estudi que revela com el consum regular de magrana o el suc pot reduir significativament el risc de desenvolupar Alzheimer.

L'estudi, dut a terme en ratolins transgènics propensos a símptomes similars a l'Alzheimer, va demostrar resultats sorprenents després de sis mesos de subministrar-los suc de magrana.

Els rosegadors van exhibir millores significatives a les proves de memòria i aprenentatge. A més d'una reducció del 50% a les plaques al cervell, un marcador clau de la malaltia.

Combina-la com prefereixis

El Dr. Hartman, un dels investigadors de l'estudi, ressalta la importància de combinar una dieta saludable, que inclogui aliments com la magrana, amb l'exercici regular per a la prevenció de l'Alzheimer.

Kelikani, per la seva banda, suggereix diverses maneres creatives d'incorporar aquesta fruita a la nostra dieta. Ja sigui mitjançant l'addició del suc a batuts nutritius o barrejant-ne les sucoses llavors amb iogurt.