ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Marlboro deixarà de vendre cigarretes de paper a Espanya

La gran tabaquera Philip Morris ha presentat el seu propi model de cigarreta electrònica amb la qual pretén substituir la de paper

Cada cop es pren més consciència sobre el consum de tabac | CatalunyaDiari.cat

Al llarg dels últims anys, la societat ha pres consciència del greu problema de salut pública que comporta fumar tabac, un canvi que està fent replantejar el model de negoci d’algunes empreses tabaqueres, com Philip Morris, fabricant de Marlboro o Chesterfield. La legislació, cada cop més estricta tant en l’àmbit estatal com europeu, és el principal motiu pel qual la companyia ha confirmat que deixarà de vendre definitivament cigarretes a Espanya. 

La intenció de Philip Morris és deixar de vendre cigarretes de paper de forma gradual, al mateix temps que impulsar el consum del seu propi model de cigarretes electròniques. La gran companyia, tanmateix, s’està plantejant invertir en el sector del cànnabis, ara que alguns països com el Canadà o Uruguai han iniciat la seva legalització.

Substitució del paper per l’electrònica

El nou model de cigarreta que propulsarà la tabaquera estatunidenca és un dispositiu que escalfa el tabac a 300º, sense que es produeixi la combustió. Tot i que el nou disseny eliminarà el quitrà de les cigarretes, la resta de substàncies cancerígenes pròpies del tabac romandran.

El director general de Philip Morris a Espanya i Portugal explicava en una entrevista de ‘La Razón’ que el seu dispositiu «no és innocu», però que podria ser «la millor alternativa pels que, d’una altra manera, continuaran fumant». A més, assegurava el director, la seva cigarreta aconseguiria reduir un 90% les substàncies nocives.

Vapeador
Una de les alternatives al consum del tabac són les cigarretes electròniques | CatalunyaDiari.cat

 

Cap estudi ha confirmat al 100% com afecten les cigarretes electròniques a l’organisme; no obstant això, sembla que les empreses del sector tradicional han apostat fortament cap aquesta direcció. Alguna de les mesures que les empreses tabaqueres, entre elles Philip Morris, ja estan proposant és la d’advertir tan sols en els embalatges del «risc reduït» d’aquests. 

Philip Morris s’interessa pel sector del cànnabis

Fa poques setmanes, l’empresa tabaquera Philip Morris va comprar Altria, una empresa canadenca que produeix el 45% del cànnabis d’aquest país. Aquest és només un exemple de la tendència general: les grans tabaqueres veuen una gran oportunitat en el recent mercat de la marihuana. 

La despenalització total de la marihuana al Canadà l’estiu passat pot ser un exemple perquè altres països segueixin els seus passos. Aquest és el motiu pel qual les gran tabaqueres es mantenen atentes al que pugui passar, i a l’espera que a Europa, amb excepció d’Holanda, es permeti el consum de cànnabis, un sector en el qual, a part de les tabaqueres, es comencen a posicionar grans corporacions com Coca-Cola.


Comentaris

envia el comentari